Certificatul energetic, doar un document de care ai nevoie la vanzare?

Cel mai des ne lovim de aceste certificate atunci cand vrem sa cumparam electrocasnice sau chiar anvelope. Sunt indici care ne arata consumul de energie si cat de mult ne costa lucrul respectiv, pe termen scurt sau lung. Acelasi lucru este valabil si in imobiliare.

Cand vrei sa vinzi un apartament / garsoniera sau casa, ai nevoie si de un certificat energetic. Preturile practicate sunt de obicei intre 130 – 500 lei, in functie de marimea imobilului.

Ce este un certificat energetic?

Un document obligatoriu la vanzare, care iti spune performanta energetica a proprietatii.

A – clasa cea mai eficienta

G – Clasa cea mai putin eficienta

Nota de la 1 – 100 – 100 fiind punctajul cel mai bun.

Multi se gandesc la acest document ca la o povara financiara “alti bani cheltuiti aiurea..”, mentalitate foarte gresita. Atunci cand vrei sa cumperi un apartament sau o casa, analizeaza foarte bine certificatul energetic deoarece acesta iti poate spune cat de mult te va costa factura la incalzire pe timp de iarna. Nu toti ne pricepem la constructii si putem sa ne dam seama daca o casa este bine realizata si izolata. Acest certificat ne vine in sprijin si ne ajuta sa luam decizia de a cumpara sau nu.

Vrei un certificat energetic dar nu stii care sunt pasii?

Atentie, nu confundati certificatul energetic cu auditul energetic. Stim ca sunt informatii noi (destul de tehnice), motiv pentru care va invitam la o discutie telefonica. Suntem alaturi de dumneavoastra si va putem ajuta cu certificat energetic sau audit energetic in Bucuresti / Ilfov.

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.