Acte necesare pentru construire balcon

Acte necesare construire balcon

 

Obtinere Autorizatie de construire – Afla ce acte sunt necesare pentru construire balcon!

Locuiesti la parter si iti doresti sa obtii mai mult spatiu in proprietate prin construirea unui balcon?  Iti prezentam o lucrare pe care am intocmit-o pentru unul dintre clientii nostri. Acesta a apelat la serviciile echipei Andaros Imob in scopul obtinerii Autorizatiei de construire a balconului. Afla cum l-am ajutat cu intocmirea documentatiei necesare, care sunt actele care se solicita si cum a decurs intreg procesul de obtinere a Autorizatiei.

 

  Este important sa stii ca:

– construirea unui balcon singular la parter este posibila, in conditii legale, in baza obtinerii Autorizatiei de construire

– balconul se construieste in conformitate cu balcoanele existente la etajele superioare, respectandu-se profilul si perimetrul acestora si amplasarea pe aceeasi verticala

 

Proprietatea pentru care s-a dorit construire balcon

Proprietatea pentru care ne-au fost solicitate serviciile se afla la parterul unui bloc din Bucuresti, din Sectorul 6, situata pe strada Valea Lunga. Blocul a fost construit in anul 1980 si are regim de inaltime S+P +4E.

 

Emiterea Certificatului de Urbanism – de ce este necesara pentru construire balcon?

Ce este Certificatul de Urbanism?

Certificatul de Urbanism este actul prin care se fac cunoscute solicitantului elementele referitoare la regimul economic, juridic si tehnic al constructiilor si terenurilor existente. In el se stabilesc cerințele urbanistice care urmează să fie îndeplinite si lista de avize și acorduri legale necesare autorizării.

 

De ce ai nevoie de Certificat de Urbanism cand vrei sa contruiesti un balcon la parter?

In primul rand, in vederea obtinerii Autorizatiei de construire trebuie sa obtii Certificatul de Urbanism. Acesta este eliberat de catre primarie, durata de eliberare nu depaseste de regula 30 de zile si in document va fi mentionat obligatoriu scopul pentru care a fost solicitat. Certificatul de Urbanism se solicita pentru obtinerea Autorizatiei de construire sau demolare, dar si pentru alte scopuri, precum supraetajare, extindere, amplasare reclame.

 

Iata documentele solicitate in Certificatul de Urbanism obtinut de clientul nostru proprietar al apartamentului situat la adresa Strada Valea Lunga, Sector 6, in vederea obtinerii Autorizatiei de construire a balconului:

construire balcon

 

Cu ce servicii ne-am ajutat clientul in scopul obtinerii Autorizatiei?

Pentru obtinerea Autorizatiei de contruire a balconului echipa Andaros s-a ocupat de mai multe dintre documentele solicitate in Certificatul de Urbanism:

– intocmirea Expertizei tehnice MLPAT de expert tehnic cu atestare si autorizare in constructii

– intocmirea Proiectui DTAC 

– intocmirea referatelor de verificare , care au ca scop sa verifice calitatea proiectelor si sa asigure calitatea tehnica a proiectului, urmarind daca s-au respectat reglementarile tehnice in vigoare

– devizul general al lucrarilor, intocmit in conformitate cu prevederile legale in vigoare

 

Intocmirea Expertizei MLPAT – de ce a fost necesara

Pentru obtinerea Autorizatiei de construire a balconului in Certificatul de Urbanism s-a solicitat si Expertiza MLPAT. Aceasta a fost intocmita de catre expertul tehnic atestat si autorizat in constructii al echipei Andaros IMOB.

 

Scopul intocmirii Expertizei MLPAT atunci cand vrei sa contruiesti un balcon

Scopul intocmirii Expertizei MLPAT este de a evalua daca modificarile propuse influenteaza structura si rezistenta imobilului, inclusiv in cazul unui seism major. In cazul propunerilor de construire cum a fost si cazul acestei lucrari, obiectivele Expertizei Tehnice MLPAT sunt

  • sa identifice structura de rezistenta a imobilului
  • in functie de caz, sa aduca propuneri tehnice privind executarea balconului.

 

Care a fost tema de arhitectura a lucrarii?

Iata cum arata situatia initiala a proprietatii pentru care s-a dorit construirea balconului la parter:

Dupa cum arata situatia actuala din releveu (situatia existenta inainte de construirea balconului), proprietatea detine suprafata utila totala de 82.30 mp fara balcon. Balconul se construieste cu intrare din interior, acces care se va face din incaperea nr. 4 care reprezinta bucataria. Pentru asigurarea accesului din interior in balcon se va dezafecta parapetul ferestrei de la bucatarie si se va monta o usa dubla.

 

 

Iata cum arata situatia propusa a proprietatii pentru care s-a dorit construirea balconului la parter:

In acest releveu vedem ca balconul de 4.62 mp a fost propus in conformitate cu mentionarile anterioare, iar suprafata utila totala a proprietatii este de 86.92 mp. Balconul se va proiecta cu structura de rezistenta independenta de structura blocului, in solutie de beton armat, cu fundatii proprii pe teren.

Dezafectarea parapetului ferestrei de la bucatarie se va efectua cu disc de diamant si coreteze, astfel incat sa nu produca avarii structurii de rezistenta a imobilului.

 

Planurile pe sectiuni cu balconul propus

Plan Sectiune balcon:

construire balcon

Plan Sectiune balcon:

construire balcon

Ce concluzie a reiesit din Expertiza MLPAT intocmita de expertii tehnici ai echipei?

Concluzia in urma evaluarii tehnice prin Expertiza MLPAT a fost ca modificarile propuse nu afecteaza si nu influenteaza stabilitatea constructiei. Astfel,  rezultatul a fost favorabil obtinerii Autorizatiei de construire a balconului.

Te afli in aceeasi situatia ca cea prezentata? Locuiesti la parter si iti doresti construirea unui balcon, pentru mai mult spatiu in proprietate? Te putem ajuta si pe tine cu documentatia necesara emiterii Autorizatiei de construire.

 

Contacteaza-ne!

 

 

 

 

Comments(5)

Certificat de edificare necesar pentru construire balcon fara Autorizatie – Expertiza-Tehnica-Mlpat.ro
14 octombrie 2022 At 12:10 pm

[…] Vezi acte necesare construire balcon cu Autorizatie […]

Certificat de edificare pentru construire balcon fara Autorizatie
24 octombrie 2022 At 12:10 pm

[…] Vezi acte necesare construire balcon cu Autorizatie […]

Acte necesare pentru autorizatie de constructie apartament – Andaros Imob
28 noiembrie 2022 At 12:10 pm

[…] Apartamentul tau se afla la parter? Construirea unui balcon este posibila, iar pentru ca tot procesul sa se realizeze in conditii legale si fara sanctiuni, va trebui sa obtii autorizatia de constructie. Care sunt actele necesare? Poti citi din articolul Acte Necesare Pentru Construire Balcon. […]

Elena Danciu
11 septembrie 2023 At 12:10 pm

Buna ziua, locuiesc în bul ferdinand 133, bl stradal, vedere pe spate, parter/4. Am certificatul de urbanism, mă interesează acte pt construcția unui balcon, 3m pe 125cm, sub balconul existent de la et1..Cit m ar costa actele legale pt aprobarea construcției. 0733878394

    andarosi
    11 septembrie 2023 At 12:10 pm

    Buna ziua! Pentru a putea discuta situatia mai detaliat, am transmis nr. dvs. de telefon catre unul dintre colegii echipei. Multumim!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.

error: Alerta: Este interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in vigoare.