Expertiza MLPAT – Ai nevoie de expertiza MLPAT? Noi te putem ajuta!

Efectuam expertize MLPAT – Echipa Andaros Imob te poate ajuta!

Dacă ai nevoie de o expertiză MLPAT, noi te putem ajuta cu întocmirea ei.

 

Întocmim expertiza MLPAT pentru:

 Expertiza MLPAT pentru obținere credit bancar în scopul achiziționării unei proprietăți unde s-au realizat modificari interioare;

Expertiza MLPAT pentru modificări de recompartimentare, modernizare, reamenajare, consolidare, extindere, supraetajare pentru interioare/exterioare;

 Expertiză MLPAT pentru autorizații amenajări interioare;

Expertiză MLPAT pentru autorizații amplasare casete luminoase/reclame/panouri publicitare;

 Expertiză MLPAT pentru autorizații de construire/demolare;

 Expertiză MLPAT pentru autorizații de funcționare

 Expertiză MLPAT cerute de instituțiile publice (ISC-Inspectoratul de stat un construcții, Poliția comunitară specializată în construcții, Primărie, OCPI-Oficu de cadastru și publicitate imobiliară

ANDAROS IMOB elaborează expertize tehnice specializate în rezistență și construcții, exigențele A1 și A2. Te putem ajuta cu orice expertiza MLPAT necesară.

 

Contacteaza-ne!

https://andaros-imob.ro/date-contact/

https://andaros-imob.ro/expertiza-mlpat/

 

Expertiza tehnică pentru modificări interioare/exterioare – În cazul în care se dorește efectuarea unor modificări interioare sau exterioare într-o casă sau apartament, în primul rând trebuie scos de la primăria de sector de unde aparține proprietatea, un certificat de urbanism. După eliberarea certificatului de urbanism, se întocmesc o serie de documente ce ajută la primirea autorizației pentru modificari. Printre aceste documente se enumeră și expertiza tehnică MLPAT ce trebuie să conțină concluzia finală precum-dacă se afectează sau nu structura de rezistență în urma modificărilor.

Pentru modificările ce se realizează la pereții de compartimentare, expertul MLPAT analizează constucția proprietății și identifică pereții de rezistență și cei nestructurali.

 

 Expertiză MLPAT pentru bancă – anul acesta am avut destul de multe cereri de la personalul băncii sau clienți ce doreau să achiziționeze o proprietate cu ajutorul unui credit bancar, dar nu puteau finaliza etapa de cumpărare deoarece proprietatea prezenta modificări interioare sau exterioare față de schița cadastrală. Dacă din concluzia finală se atesta că structura nu a fost afectată în urma modifiărilor, clientul se prezenta la bancă cu expertiza MLPAT întocmită, pentru finalizarea procesului de primire a creditului necesar achiziției. Aceasta expertiză a ajutat doar la etapa de primire a creditului și nu a ținut loc de autorizație de constucție, fiind necesar să se intre în legalitate.

În cazul în care expertul MLPAT ajungea la concluzia că s-a afectat structura de rezistență în urma modificărilor, în expertiza MLPAT se trecea o concluzie finală ce cuprindea reconsolidarea, reconstruirea urgentă a construcției.

Au existat și cazuri în care unele persoane au trecut în acte că imobilul a fost construit din paiantă, dar el era din caramidă sau beton. De asemenea, banca avea nevoie de o expertiza MLPAT din care să ateste ca această constucție este din beton sau cărămidă. Pentru această lucrare se efectuează și probe – mici carotări sau decopertări ale pereților.

 

 Expertiza MLPAT pentru insituțiile publice – Expertiza MLPAT se poate cere de către OCPI – Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, primărie, poliția locală specializată în construcții sau ISC – Inspectoratul de Stat în construcții. Se poate cere expertiză tehnică MLPAT pentru o modificare ce urmează să fie efectuată și pentru care se dorește a se cere autorizație sau pentru o modificare ce deja a fost efectuată și pentru care se dorește intrarea în legalitate.

 

Este recomandat a nu se face nici o modificare de structură fără autorizația primăriei. Expertiza MLPAT poate ajuta la completarea documentelor necesare, dar nu ține loc de autorizație.

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.

error: Alerta: Este interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in vigoare.