Expertiza MLPAT – Expert tehnic MLPAT

Expertiza MLPAT – Expert tehnic autorizat MLPAT

Expertiza tehnica MLPAT este imtocmita de un expert tehnic in constructii, autorizat MLPAT. Se pot solicita expertize tehnice in constructii, pentru lucrari de modificari interioare apartament, modificari interioare case/vile, modificari exterioare (extindere, demolare, supaetajare). Expertiza MLPAT se executa pentru lucrari deja efectuate sau lucrari propuse.

Scopul expertizei tehnice MLPAT este de a identifica alcatuirea structurii de rezistenta a cladirii si de atesta lucrarile de constructii propuse sau efectuate.

  1. In cazul lucrarilor propuse, expertul autorizat MLPAT elaborează propuneri de efectuare a lucrarilor si stabileste in ce conditii se pot efectua modificarile.
  2. In cazul lucrarile efectuate, un expert MLPAT stabileste daca s-au efectuat corect modificarile. Daca lucrarile executate nu sunt corecte din punct de vedere structural, expertul MLPAT emite propuneri de consolidare sau refacere partiala a lucrarilor.

Expertiza MLPAT pentru banca, primarie, cadastru

Expertiza MLPAT pentru banca

Atunci cand se regasesc modificari interioare intr-un apartament sau o casa, efectuate fara autorizatie si proiecte, banca solicita expertiza MLPAT pentru modificari interioare. Din expertiza tehnica trebuie sa rezulte ca nu a fost afectata structura de rezistenta a cladirii, in urma modificarilor efectuate. Banca poate solicita raport de expertiza tehnica MLPAT si pentru incadrarea in clasa de risc seismic a unei constructii sau pentru identificarea materialelor structurale ce au stat la baza edificarii constructiei.


Expertiza MLPAT pentru actualizare cadastru

Expertiza MLPAT necesara la cadastru, se poate solicita pentru mai multe teme de lucrari propruse, cu scopul de actualizare a cadastrului si a Cartii Funciare:

  1. Conform art.37, alin.6, Legea 50/1991, se poate intocmi o expertiza MLPAT cu ajutorul careia se obtine un certificat sau adeverinta de atestare a edificarii, daca lucrarile au indeplinit termenul de prescriptie. Adeverinta de atestare te ajuta sa actualizezi documentatia cadastrala (actualizare cadastru apartament cu modificari; actualizare cadastru casa cu modificari).
  2. Daca s-au efectuat modificari interioare incadrate in art.11, legea 50, atunci OCPI (Oficiul de cadastru si Publicitate Imobiliare) solicita punctul de vedere al expertului MLPAT si incadrarea lucrarilor in art.11. Expertiza MLPAT pentru incadrarea lucrarilor in art.11, poate fi solicitata si de catre primarie.
  3. Se pot solicita de catre OCPI, expertize MLPAT pentru apartamentare, alipire sau schimbare destinatie.

Expertiza MLPAT pentru primarie

Primaria poate solicita expertiza tehnica in Certificatul de Urbanism. De asemenea, se poate solicita si pentru un punct de vedere al expertului tehnic in constructii, autorizat MLPAT, in vederea clasarii modificarilor propuse sau efectuate, in art.11. In majoritatea cazurilor adeverinta de atestare a edificarii, necesara la OCPI, se obtine de la primarie, cu ajutorul expertizei MLPAT.

  • Cat costa intocmirea unei expertize MLPAT: Costul raportului de expertiza tehnica mlpat, se stabileste in functie de complexitatea temei si scopul elaborarii acesteia. Solicita cost expertiza mlpat ->> Contact
  • Elaboram expertize MLPAT in toate judetele din Romania. Suntem din Bucuresti, dar expertiza tehnica se poate efectua in orice loc al tarii.
  • Termenul de executie al unei expertize MLPAT este de 2-3 zile lucratoare. Va putem ajuta și mai rapid, in functie de lucrarile se sunt in curs de desfasurare.


NOTA:

Suntem singura firma din Bucuresti, ce oferim consultanta pentru clientii nostri. Nu este suficient sa ai o expertiza MLPAT. Trebuie sa sti unde sa mergi pentru a o depune, ce acte sunt solicitate suplimentar si cum sa eliberezi celelalte documente necesare. Procedurile de lucru ale institutiilor publice, in unele cazuri, se schimba constant. Invatam constant alaturi de clientii nostri, te incurajam și sfatuim cum sa mergi mai departe.Apeleaza la noi si beneficiaza de suportul nostru, pe langa expertiza MLPAT intocmita.

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.

error: Alerta: Este interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in vigoare.