Realizare cadastru apartament in Bucuresti

Discutam intr-un articol precedent despre importanta reafacerii cadastrului, prilej cu care aminteam problemele frecvente atunci cand doriti sa cumparati un apartament vechi. In acest articol vom discuta pe scurt despre perioada de asteptare si alte aspecte de mentionat.

Timp de asteptare pana la primirea unui cadastru nou

Poate sa dureze chiar si 1 an pana cand veti primi cadastrul nou (+/-) cateva luni, in functie de cat de repede se misca autoritatile. Discutam despre cazul in care aveti modificari (pereti sparti sau construiti) in realitate si care nu sunt trecute in cadastru. In aceasta situatie, trebuie sa apelati la arhitect, care va va ajuta cu intocmirea documentatiei necesare. Trebuie facut proiect nou, calcul de rezistenta si altele, aspecte pe care vi le vom comunica telefonic sau la o intalnire.

Din pacate, sunt foarte multi care doresc sa vanda un apartament si au nevoie de cadastru actualizat. Atunci cand cadastrul nu corespunde cu realitatea, banca poate refuza achizitia prin credit ipotecar sau prima casa. Acest lucru inseamna un public mai mic atunci cand se doreste vanzarea imobilului, deci practic esti fortat fie sa construiesti peretele la loc, fie sa platesti in jur de 1.000 euro si sa astepti un an. Stim totusi ca si refacerea peretilor inseamna un cost mare, deranj, muncitori. Adica s-ar putea sa va coste chiar mai mult decat refacerea cadastrului.

Sfat: Aveti mare grija cand cumparati un apartament. Realitatea trebuie sa fie exact ca in cadastru.

Noi va putem ajuta cu refacerea cadastrului

Sunt si cazuri in care nu trebuie sa refaceti cadastrul. Uneori, am intalnit bucatarii care au peretele de la debara daramat (deci nu pereti de rezistenta). Unii evaluatori trimisi de banci accepta aceste modificari. Inainte de a chema evaluatorul, ar fi bine sa analizam impreuna daca o sa aveti probleme, pentru a evita sa achitati deplasarea evalatorului si apoi sa va refuze.

Comment(1)

Expertiza MLPAT Banca
11 noiembrie 2021 At 12:55 pm

Va asteptam si pe https://expertizamlpatbanca.ro/ in cazul in care aveti nevoie de servicii de expertiza mlpat pentru banca (modificari care nu afecteaza structura de rezistenta)

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.