SA VAND SINGUR SAU CU AGENT IMOBILIAR?

Job-ul de agent imobiliar este ca oricare altul. Asa cum avem nevoie de doctor pentru a ne trata atunci cand este cazul, de contabil pentru a ne tine evidenta firmei, de avocat pentru a ne apara, de profesori, de notari, de…etc., asa avem nevoie si de un agent imobiliar pentru a ne reprezenta in scopul tranzactiei imobiliare dorite.

Dupa ce o sa cititi primele randuri, sigur o sa va intrebati de ce avem nevoie de serviciile unui agent imobiliar. Multi se gandesc: de ce sa apelez la serviciile unui agent imobiliar pentru a ma ajuta sa vand/inchiriez proprietatea, cand o pot face si singur fara sa platesc pe cineva pentru acest lucru.

Multe dintre persoanele ce au gandit asa, pe parcurs poate si-au dat seama ca nu pot face fata vizionarilor, negocierilor de pret, telefoanelor primite, timpului pierdut etc. Sau poate a fost contrariul si nu a primit nici un telefon, nici o vizita la proprietate si  prin urmare nu a fost cazul sa negocieze la pret. Iata cateva idei despre cum te poate ajuta un anget imobiliar in vanzarea/inchirierea proprietatii tale.

 

Cum te poate ajuta un agent imobiliar atunci cand vrei sa vinzi/inchiriezi o proprietate? Prin:

       EXPERIENTA, STABILIRE PRET CORECT, PROMOVARE, TIMP, NEGOCIERE, PREGATIRE ACTE-CONTRACTE JURIDICE

Agentul imobiliar iti ofera consultanta si te ajuta sa alegi un PRET REAL si corect pentru vanzarea/inchirierea proprietatii tale. Atunci cand te ajuta cu stabilirea pretului, tine cont de preturile din zona unde se afla proprietatea, beneficii, avantaje ale zonei si ale proprietatii, caracteristici si dotari.

 

Dupa stabilirea pretului urmeaza pregatirea anuntului  pentru PROMOVARE. Un agent imobiliar cu expertienta stie cum sa iti conceapa descrierea proprietatii pentru a o pune in valoare si stie ca imaginea proprietatii conteaza cel mai mult pentru a avea succes, si face tot posibilul sa ii creeze una favorabila.

Un agent imobiliar cu expertienta stie unde sa promoveze. Cunoaste portalurile imobiliare, dar si alte oportunitati de promovare a proprietatii tale. Stie ce fel de promovare sa foloseasca si are tehnici personale pentru cresterea vizibilitatii anuntului.

 

Raspunde permanent la telefon. Poate tu nu ai timp sa raspunzi la toate apelurile telefonice date de clienti, pentru ca pe langa asta mai ai si treaba personala si un loc de munca. Aceasta atribuire face parte din munca agentului imobiliar. Raspunde la telefon si este permanent in conversatii cu potentialii clienti, stabileste vizionari si preda informatii clientilor ce l-au contactat. Timpul este un factor principal pentru care unele persoane aleg la lucreze cu agentiile imobiliare.

 

Un agent imobiliar stie sa NEGOCIEZE pretul! Daca negocierea pretului unei proprietati s-ar face intre vanzator direct si cumparator, nu stiu daca ar putea ajunge la un numitor comun asa usor. De ce? Pentru ca vanzatorul vrea sa vanda la pretul dorit de el, iar cumparatorul vrea sa achizitioneze proprietatea la un pret mai mic. Apar din partea vanzatorilor implicarile emotionale, ca de…a stat 30 de ani in proprietate (exemplu), a investit bani si vrea sa o vanda mult mai scump decat face (in unele cazuri). Agentul imobiliar ajuta si vanzatorul si cumparatorul sa ajunga la un numitor comun.

 

La finalul oracarei intelegei de vanzare/inchiriere apare pregatirea actelor necesare finalizarii procesului. Agentul imobiliar te ajuta cu PREGATIREA ACTELOR si procedurilor legale pentru incheierea cu succes a tranzactiei.

 

Toate aceste sarcini ale agentului imobiliar sunt legate intre ele. Ca proprietar, poti sa indeplinesti una sau mai multe din sarcinile descrise mai sus, dar nu pe toate…decat daca esti AGENT IMOBILIAR 😊

 

 

Timpul tau conteaza!

 

 

 

 

 

Alte pagini ce te-ar putea interesa:

https://andaros-imob.ro/imobiliare/

 

 

 

Comment(1)

contabilitate bucuresti
20 mai 2019 At 1:24 pm

Noi ne-am lovit de problema aceasta atunci cand am cautat un spatiu de inchiriat pentru firma noastra de contabilitate. Recomand colaborarea cu o agentie imobiliara pentru a scapa de eventuale probleme.

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.