Andaros Imob

Contact

0723.095.532 0733.479.973

Actualizare cadastru

EXPERTIZA TEHNICA PENTRU CADASTRU

Actualizare cadastru imobil

Ca sa faci actualizare cadastru poti avea nevoie de expertiza tehnica MLPAT. Aceasta este necesara ca sa iti poti face actualizarea cadastrului, in una dintre urmatoarele situatii:

actualizare cadastru

Iti actualizezi / intocmesti cadastrul daca ai lucrari fara autorizatie

Intri in legalitate cu lucrarile si esti conform din punct de vedere legal

Poti vinde imobilul, il poti asigura, da spre mostenire, succesiune etc

Castigi timp pentru ca noi ne ocupam de documentatie si procedura

Castigi timp pentru ca la noi ai toti oamenii de care ai nevoie

actualizare cadastru

Rapiditate

termene mici de executie

Livrare gratuita

in toate orasele

ANDAROS IMOB

Cand ai nevoie de actualizare cadastru?

Ai nevoie de actualizare cadastru atunci cand compartimentarea, suprafetele sau functiunea constructiei se modifica, iar schita cadastrala nu mai este conforma cu realitatea. Am ajutat proprietarii cu expertiza tehnica MLPAT ce poate fi direct necesara la OCPI, necesara ca sa obtii certificat de edificare sau autorizatie de constuire, in baza carora iti poti actualiza cadastrul. 

Orice proprietate are nevoie obligatoriu de cadastru si intabulare. Fara aceste documente, nu poti vinde o proprietate si nici nu o poti cumpara. Nu poti incheie contractul de succesiune sau mostenire, nu iti poti asigura locuinta, daca nu ai schita cadastrala conform cu situatia existenta. 

Cadastrul identifica, masoara, descrie si inregistreaza imobilele in documentele cadastrale. Intabularea reprezinta inscrierea in cartea funciara ce atesta existenta dreptului real  asupra proprietatii ce o detine o persoana ce a dobandit sau construit un bun imobil.

Cu ajutorul expertizei tehnice cu care te ajutam, iti poti actualiza sau intocmi cadastrul, in situatiile de mai sus. 

Proiecte

Te ajutam cu documentatia de care ai nevoie sa obtii certificatul de edificare a constructiei

Consultanta

Primesti consultanta pentru obtinerea certificatului de edificare al constructiei.

Cunostinte

Te informam despre procedurile pe care le cunoastem ca sa stii cum sa procedezi

Indrumare

Primesti indrumare pentru obinerea certificatului de edificare

Timp

Scutesti timpul, pentru ca la noi gasesti ce ai nevoie pentru a obtine certificatul de edificare

Rezolvare

Vei stii ce sa faci cu certificatul de edificare si cum poti sa actualizezi cadastrul.

Cadastru apartament, casa, spatii comerciale sau hale

Orice proprietar trebuie sa aiba cadastru apartament si cadastru casa conform, si dreptul inscris in cartea funciara. Cand vrei sa efectuezi lucrazi de constructii asupra apartamentului sau casei, lucrari ce schimba compartimentarea, suprafetele sau functiunea proprietatilor, cadastrul trebuie sa reflecte aceste modificari. 

actualizare cadastru

Actualizare cadastru cu lucrari mai vechi de 3 ani

Actualizare cadastru prin obtinere certificat edificare, pentru lucrari mai vechi de 3 ani, se face conform art.37, alin.6, legea 50/1991.  Se obtine certificat de edificare in baza expertizei tehnice si a altor documente necesare si se poate face actualizarea cadastrului si inscrierea dreptului de proprietate. Cum? Inginerul cadastrist depune la OCPI certificatul de edificare si expertiza tehnica + restul de documente necesare. 

Actualizare cadastru compartimentari usoare

Compartimentarile usoare nu necesita autorizatie de construire, conform art.11 din Legea 50/1991. Un exemplu de compartimentare usoara este amplasarea unui perete din gips carton. Ca sa poti face actualizarea schitei cadastrale, in acest caz, ti se poate solicita expertiza tehnica. Noi am intalnit aici doua situatii: fie a fost nevoie de expertiza tehnica pentru eliberarea unui aviz / unei adeverinte ce atesta incadrarea lucrarilor de compartimentare usoara in articolul de lege, fie raportul de expertiza a fost necesar la OCPI si nu a mai fost nevoie de aviz / adeverinta. 

Actualizare cadastru schimbare destinatie

Schimbarea de destinatie nu necesita autorizatie de construire, daca respecta prevederile articolului 11 din legea 50/1991. Pentru incadrarea in acest articol de lege, schimbarea de destinatie nu trebuie sa necesite lucrari pentru care sunt necesare autorizatie de construire si sa respecte reglementarile de urbanism. Pentru procedura de schimbare de destinatie, am colaborat cu clienti ce au avut nevoie de expertiza tehnica MLPAT. Te putem ajuta si pe tine, daca ai nevoie de aceasta. Cadastrul trebuie actualizat cu noua functiune a imobilului. 

Actualizare cadastru apartamentare imobil

Atunci cand vrei sa apartamentezi imobilul, adica sa il separi in mai multe unitati, poti avea nevoie si de raport de expertiza tehnica. De ce? Raportul de expertiza tehnica solicitat pentru acest caz arata ca procedura de apartamentare nu afecteaza structura de rezistenta a constructiei si ca nu sunt necesare modificari pentru a separa spatiul in mai multe unitati locative.

Top 4 lucrari ce necesita actualizare cadastru

Acestea sunt cele mai frecvente lucrari pentru care am ajutat cu documentatiile necesare la actualizarea cadastrului. 

01.

Actualizare schita cadastrala apartament modificari interioare

Modificarile interioare sunt frecvente si necesita actualizarea schitei cadatrale a apartamentului. Clientii ne-au contactat sa ii ajutam cu expertiza tehnica necesara la actualizarea schitei cadastrale, pentru modificari interioare propuse sau executate: desfiintare debara, camara, pereti etc

02.

Actualizare releveu casa - extinderi si modificari interioare

In cazul caselor, actualizarea releveului casei este necesara in doua cazuri frecvente: modificari interioare si extinderi. Aceste doua tipuri de lucrari sunt des executate. Lucrarile de extindere pot fi in plan vertical (mansarda) sau orizontal (terasa, garaj, magazie, etc). 

03.

Actualizare schita cadastrala apartament construire balcon

Construirea balconului la parter este o tema frecventa pentru care ne contacteaza proprietarii, pentru expertiza tehnica necesara. Fie ca obtii certificatul de edificare ca sa intri in legalitate, fie ca obtii autorizatia de construire, ai nevoie de expertiza tehnica si ulterior, iti poti actualiza schita cadastrala.

04.

Intocmire cadastru casa executata fara autorizatie de construire

Clientii ce au executat casa fara autorizatie de construire, incadrandu-se in reglementarile de urbanism si respectand cerintele fundamentale in constructii, si-au putut rezolva problema cu cadastrul, obtinand fie certificat de edificare, fie autorizatia de construire, dupa caz. 

Despre Andaros Imob

Pana in acest moment am ajutat mii de oameni sa isi rezolve problemele intampinate, fie ca a avut nevoie de o expertiza tehnica in constructii, de un proiect de arhitectura pentru actualizare cadastru, obtinere certificat de urbanism, obtinere certificat de edificare sau autorizatie de constructie. I-am ajutat si pe cei ce au avut nevoie de un sfat sau consultanta, chiar daca acestia nu au avut nevoie de unul din serviciile noastre. Vezi pareri de la cativa oameni ce au intrat in contact cu echipa Andaros Imob.

Experienta noastra acumulata pana in acest moment te ajuta pe tine sa parcurgi procesul in rezolvarea problemei sau indeplinirea dorintelor, mai simplu si mai rapid.

ANDAROS IMOB

Reusitele echipei

Suntem mandri de reusitele noastre si de reusitele clientilor nostri. Certificate de urbanism, certificate de edificare, expertize tehnice in constructii, proiecte DTAC, autorizatii de constructie, sfaturi, indrumari, dosare depuse, reusite, toate la Andaros Imob.

certificat edificare constructie apartament

Model certificat edificare necesar la actualizare cadastru

certificat edificare constructie apartament

Model certificat edificare necesar la actualizare cadastru

certificat de atestare a edificarii constructiei

Model certificat edificare necesar la actualizare cadastru

Colaborarea cu Andaros Imob

Serviciu obtinere Certificat edificare

Punem la dispozitie serviciul complet de obtinere a certificatului de edificare pentru imobile din Bucuresti si Ilfov. Serviciul include pe langa pregatirea actelor si pregatirea, depunerea dosarului la primarie si ridicarea certificatului.

Duplicat expertiza mlpat si modificari fara costuri

Poti solicita un duplicat al expertizei MLPAT, fara costuri suplimentare. Iti livram expertiza mlpat in 2 exemplare, unul pentru tine si istoricul actelor tale si unul pentru autoritatea competenta. Expertul tehnic poate aduce modificari in lucrare, unde tine de competenta sa, fara costuri.

Servicii in toate orasele

Chiar daca serviciul complet de obtinere a certificatului de atestare a edificarii este disponibil in Bucuresti - ilfov, asta nu inseamna ca nu te putem ajuta. Te ajutam cu expertiza tehnica MLPAT si memoriu de arhitectura si planuri, acte necesare sa-l obtii. Avem persoane autorizate si atestate sa intocmeasca documentatiile.

Termen mic de executie

Expertizele tehnice si memoriul de arhitectura pentru apartamente sau case, necesare la obtinerea certificatului de edificare a constructiei se incadreaza in termenul de executie de aproximativ 2 zile lucratoare. Lucrarile complexe au nevoie de un termen mai mare.

Arhitect autorizat cu drept semnatura

Memoriul tehnic si planurile ce iti sunt necesare sunt intocmite de arhitect cu drept de semnatura, autorizat si atestat. Ai scapat de grija de a cauta separat arhitect, pentru ca este in echipa noastra si te va ajuta cu proiectul necesar.

Consultanta si indrumare

Cunoastem procedura de obtinere certificat de edificare constructie si te vom ajuta cu acestea. Toate informatiile pe care le-am dobandit din experientele trecute le vei primi din partea noastra. Vei stii ce sa faci cu Certificatul de edificare, dupa ce l-ai obtinut. Vei primi indrumare prin cunostintele pe care le detinem.

Expert tehnic autorizat

Intocmim expertize tehnice mlpat in conformitate cu normele in vigoare intocmite de ingineri constructori calificati si atestati mlpat. Fiecare expertiza este intocmita, semnata si avizata de un expert atestat pentru una din exigentele A1 sau A2, in functie de structura de rezistenta a imobilului

Livrare gratuita

Iti putem livra expertiza mlpat pentru obtinere certificat edificare in orice oras, comuna, judet din Romania. Expertul tehnic in constructii poate intocmi lucrarea indiferent de unde se afla constructia ta. Pana in acest moment am livrat expertize tehnice in Bucuresti, Ilofv, Snagov, Iasi, Cluj, Buzau, Bacau.

Rulează videoul
Rulează videoul

Urmareste-ne si pe Youtube!

Urmareste-ne videoclipurile pe youtube si da un SUBSCRIBE canalului nostru pentru a fi la curent cu cele mai actuale postari. Click pe butonul de mai jos!

Cadastru apartament cu modificari - refacere cadastru

Cadastrul apartamentului trebuie sa fie conform cu realitatea, adica schita cadastrala a apartamentului sa reflecte situatia existenta, in caz contrat, este necesara refacerea cadastrului. In cele mai multe cazuri cand vrei sa iti actualizezi cadastrul apartamentului (refacere cadastru), vei intalni solicitarea expertizei tehnice. Fie ca obtii autorizatie de construire, certificat de edificare, faci schimbare de destinatie, faci apartamentare sau aduci modificari de compartimentare usoara, autoritatile iti pot solicita expertiza tehnica. Noi te ajutam cu raportul de expertiza pentru actaulizare documentatie cadastrala apartament

refacere cadastru apartament

Refacere cadastru apartament modificari interioare

Modificari interioare de compartimentare nestructurala.
refacere cadastru construire balcon

Refacere cadastru apartament construire balcon

Construire si / sau inchidere balcon la apartamente.
refacere cadastru schimbare destinatie

Refacere cadastru apartament schimbare destinatie

Schimbare destinatie apartament sau schimbare destinatie incapere.

Care este procedura in cazul in care ai cadastru la apartament neactualizat? Ca sa ai cadastru apartament conform cu realitatea, ai nevoie de o serie de documentatii si de ajutorul inginerului cadastrist. 

Inginerul cadastrist este cel ce depune actele la OCPI pentru actualizare cadastru apartament. Expertul cadastrist vine in apartament, face masuratorile cadastrale si intocmeste schita cadastrala a apartamentului cu noile modificari aduse. 

In functie de situatie, expertul cadastrist are nevoie pentru actualizarea cadastrului la OCPI fie de expertiza tehnica si de certificatul de edificare, fie de autorizatia de construire. Pentru actualizarea documentatiei cadastrale a apartamentului sunt necesare pe langa aceste documente, si altele precum extras de carte funciara sau declaratie notariala. 

Daca nu ai un inginer cadastrist autorizat care sa te ajute cu cadastrul apartamentului, iti putem recomanda expertul cadastrist cu care lucram noi. Acesta te va ajuta pe partea de masuratori cadastrale, intocmire schita cadastrala si cu interactiunea necesara la OCPI.

CADASTRU apartament CONFORM

Cere-ne ajutorul pentru cadastru apartament conform cu realitatea, si te putem ajuta atat pe partea de expertiza tehnica, cat pe partea de masuratori si intocmire schita cadastrala, daca vrei sa colaborezi cu inginerul cadastrist cu care noi lucram.

Schita cadastru apartament

Avand schita cadastru apartament, actualizata conform cu situatia existenta, vei putea vinde locuinta, poti face succesiune, mostenire, asigurare etc. Vei scapa de ulterioare obstacole si nu vei fi tinut pe loc din cauza cadastrului apartamentului.

Scapi de grija cautarii inginerilor, arhitectilor, expertilor tehnici, pentru ca ai toate persoanele autorizate la noi.

Te ajutam cu pregatirea documentatiei pentru obtinerea certificatului de edificare, pentru intrarea in legalitate.

Pregatim si depunem dosarul pentru tine la primarie. Castigi timp pentru tine. 

Te tinem la curent constant cu statusul serviciului de obtinere certificat edificare. 

Cand certificatul este eliberat, il ridicam, iar tu doar il primesti fara niciun alt efort din partea ta.

01.

Acte necesare actualizare cadastru apartament

Ce acte sunt necesare la actualizare cadastru apartament? Daca lucrarile fara autorizatie de construire sunt mai vechi de 3 ani de zile, procedura pe care trebuie sa o urmezi este eliberarea certificatului de edificare. Actele necesare la actualizarea cadastrului sunt: 

– Raport de expertiza MLPAT – il poti obtine cu ajutorul echipei

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta sa-l obtii

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Declaratie notariala

– Releveu situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Releveu initial (schita cadastrala) – copie

– Acte de proprietate – copie

– C.I proprietari – copie

02.

Releveu apartament sau schita cadastrala conforma

Schita cadastrala sau releveul apartamentului este intocmit de inginerul cadastrist in urma masuratorilor pe care le efectueaza in proprietate. Orice apartament trebuie sa aiba schita cadastrala inregistrata conform cu realitatea la OCPI, pentru evidenta imobilului in registrele oficiale. 

In foarte multe cazuri ai nevoie de schita cadastrala sau de releveul apartamentului, dar cei mai multi clienti ne-au contactat pentru expertiza tehnica atunci cand au vrut sa vanda imobilul. De ce? Din cauza unor modificari fara autorizatie de construire in apartament, banca nu a acceptat creditul si a solicitat expertiza tehnica. Aceasta confirma daca lucrarile fara autorizatie de construire au afectat sau nu structura de rezistenta a imobilului. 

Actualizare sau intocmire cadastru casa, spatii, hale

Cadastrul casei, halei sau spatiului comercial si inscrierea in cartea funciara sunt obligatorii. Am intalnit 3 situatii la case, in care a fost nevoie de intocmire cadastru casa sau actualizare. Prima situatie este cea in care casa s-a executat fara autorizatie de construire. A doua situatie este cea in care s-au adus doar modificari interioare in casa fara autorizatie de constructie, de exemplu, s-a recompartimentat parteul casei prin desfiintarea peretelui dintre living si bucatarie. Cea de-a treia situatie, foarte frecventa la case este extinderea constructiei fara autorizatie. Ca sa intri in legalitate cu lucrarile si sa iti poti actualiza cadastrul, modificarile trebuie sa respecte cerintele fundamentale privind calitatea in constructii si reglementarile de urbanism aprobate in zona. In cazul spatiilor si halelor, cele mai multe situatii intalnite de noi au fost cele in care s-au executat modificari interioare sau extinderi asupra acestora. 

actualizare cadastru

Actualizare releveu cadastru casa sau vila

Actualizare releveu casa sau vila cu modificari interioare sau extinderi.
actualizare cadastru

Actualizare cadastru spatiu comercial

Actualizare cadastru spatiu comercial cu modificari sau extinderi.
actualizare releveu

Actualizare cadastru hale industriale

Actualizare cadastru hale industriale cu modificari interioare sau extinderi.

La fel ca in cazul apartamentelor, si la case se poate urma obtinerea certificatului de edificare conform art.37, alin 6 din Legea 50/1991, sau eliberarea autorizatiei de construie, daca constructia nu are termenul de prescriptie de 3 ani implinit.

Certificatul de atestare a edificarii este documentul de care expertul cadastrist are nevoie, impreuna cu expertiza tehnica, la OCPI, la actualizarea cadastrului. Daca ai implinit termenul de prescriptie de 3 ani de zile, ai respectat cerintele fundamentale privind calitatea in constructii si reglementarile de urbanism, il poti obtine. Pentru imobilele din Bucuresti avem si serviciul de obtinere a certificatului de edificare, asa ca te putem ajuta cu eliberarea lui. 

Daca constructia executata nu este mai veche de 3 ani, deci nu a implinit termenul de prescriptie, atunci se elibereaza certificatul de urbanism si apoi se obtine autorizatia de construire. Aceasta varianta este urmata pentru lucrari executate si sanctionate conform legii. 

Expertiza tehnica MLPAT

Certificat de edificare pentru lucrarile de constructii executate fara autorizatie sau prin nerespectarea proiectului autorizat.

Memoriu tehnic

Schimbare de destinatie in situatia in care nu sunt necesare lucrari de constructii si sunt respectate reglementarile de urbanism.

Extras Carte funciara

Compartimentari nestructurale, cu caracter demontabil, lucrari ce se pot executa fara autorizatie de constructie.

Verificam actele pe care le ai deja

Iti spunem cu ce acte te putem ajuta noi

Iti facem oferta pentru documentatie certificat edificare

Pregatim actele conform nevoilor tale

Iti transmitem documentatia pregatita

01.

Acte necesare actualizare cadastru casa

Te intrebi ce acte sunt necesare la actualizare cadastru casa?Pentru a actualiza cadastrul casei cu ajutorul certificatului de edificare obtinut, inginerul cadastrist depune la OCPI o serie de acte: 

– Expertiza tehnica MLPAT te putem ajuta cu raporul MLPAT

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta noi sa-l obtii

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara (dupa caz) -te putem ajuta noi sa il obtii

– Releveu si plan de amplasament situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Documentatie cadastrala veche copie – dupa caz

– Acte de proprietate – copie

– C.I proprietari – copie

02.

Releveu casa si plan de amplasament teren

Cu ajutorul certificatului de atestare a edificarii faci intrarea in legalitate a constructiei sau lucrarilor fara autorizatie de construire. Expertiza tehnica evalueaza daca lucrarile aduse fara autorizatie afecteaza sau nu structura de rezistenta a imobilului. 

Ca sa obtii Certificatul de edificare a constructiei, conditia este ca lucrarile sa respecte cerintele fundamentale aplicabile in constructii si reglementarile de urbanism aprobate in zona.

Cele mai frecvente intrebari

Cum ne poti transmite informatiile?

Documentele și datele transmise sunt confidentiale si le poti transmite pe mail sau pe whatsapp. Acestea se vor utiliza doar in scopul serviciului. Datele personale vor fi sterse din sistemul nostru dupa ce se incheie colaborarea.

Valabilitatea documentatiei cadastrale

Are valabilitate documentatia cadastrala? Nu, documentatia cadastrala nu are termen de valabilitate. Aceasta expira in momentul in care ai aduci modificari asupra imobilului, modificari ce schimba suprafetele, compartimentarea imobilului sau functiunea lui.

In cat timp iese cadastrul?

Documentatia cadastrala se elibereaza de catre OCPI, in termen de 7 zile lucratoare de in regim de urgenta si 18 zile lucratoare in regim normal, de cand documentatiile necesare sunt depuse la OCPI.