Andaros Imob

Contact

0723.095.532 0733.479.973

Studiu geotehnic

inginer geolog

Studiu geotehnic Bucuresti si Ilfov

Te ajutam cu studiu geotehnic necesar atunci cand vrei sa construiesti, sa modifici, sa consolidezi o constructie. Studii geotehnice efectuate de inginer geolog. Servicii disponibile in Bucuresti si Ilfov. 

Servicii inginer geolog pentru obtinere autorizatie constructie sau intrare in legalitate:

studiu geotehnic

Ai servicii complete de arhitectura pentru lucrarile tale

Castigi timp: ai toate serviciile de arhitectura intr-un singur loc

Persoane autorizate si atestate: arhitect Bucuresti cu drept de semnatura

Putem colabora si pentru alte proiecte pentru autorizatie

Poti obtine mai rapid si mai usor autorizatia de construire / demolare

studiu geotehnic

Rapiditate

termene mici de executie

Livrare gratuita

in toate orasele

ANDAROS IMOB

Ce este studiu geotehnic?

Un studiul geotehnic este o documentatie detaliata ce ofera informatii despre teren sau fundatia existenta si recomandari privind executarea lucrarilor, cand vrei sa construiesti, sa aduci modificari asupra constructiei existente sau sa consolidezi o constructie. 

In ce constau studiile geotehnice? Studiul geotehnic consta in evaluarea solului si a fundatiei unei / unor constructii existente pe sol, prin foraje (sapaturi), efectuate cu aparaturi si echipamente speciale. In urma forajului, inginerul geolog poate evalua, preleva probe, poate face teste de laborator si poate obtine informatiile necesare despre teren si fundatie. 

Informatiile furnizate de inginerul geolog sau inginerul geotehnician sunt necesare pentru o constructie sigura si conforma. Dintr-un studiu geotehnic, pot rezulta informatii despre natura terenului si despre fundatie (adancime maxima de fundare, adancime inghet, materiale etc), ce vor fi necesare inginerilor proiectanti. 

Atunci cand edifici sau desfiintezi si obtii autorizatie de construire, autoritatile competente sau inginerii ce intocmesc proiectele pot avea nevoie si de un studiu geotehnic intocmit de catre specialist autorizat in domeniu. 

Proiecte

Te ajutam cu documentatiile de arhitectura sau putem colabora pentru mai multe documentatii necesare sa-ti obtii autorizatia de construire / demolare.

Consultanta

Primesti consultanta pentru obtinerea autorizatiei de construire sau de demolare. Stii ce sa faci mai departe cu documentatiile pe care le obtii cu ajutorul nostru.

Cunostinte

Te informam despre procedurile pe care le cunoastem ca sa stii cum sa procedezi. Te ajutam cu informatiile si cunostintele acumulate in tot timpul acesta.

Indrumare

Primesti indrumare pentru obtinerea autorizatiei de construire. Te indrumam cu procedurile pe care le cunoastem.

Timp

Scutesti timpul, pentru ca la noi gasesti ce ai nevoie pentru a obtine autorizatia de construire sau demolare (proiecte, expertiza tehnica, referate verificare).

Rezolvare

Gasim solutia potrivita sa rezolvam situatia cu lucrarile tale. La noi au venit de-a lungul timpului clienti cu diferite situatii complexe sau mai putin complexe, pentru ajutor.

Inginer geolog sau inginer geotehnician

Studiile geotehnice sunt intocmite de catre specialisti (inginer geolog sau inginer geotehnician), persoane autorizate si atestate in domeniul ingineriei geotehnice. Inginerul geotehnician sau inginerul geolog poate elabora studiul geotehnic, in urma investigatiilor si evalurilor efectuate asupra solului si, dupa caz, asupra fundatiei imobilului. Inginerul geolog sau geotehnicianul efectueaza foraje asupra solului si, in functie de scopul pentru care se efectueaza studiu geotehnic, poate efectua foraje si asupra fundatiei constructiei.

studiu geotehnic

Studiul geotehnic contine o parte scrisa, structurata pe capitole, cat si o parte desenata, planuri aferente, intocmite de specialist.

Cum te ajuta un studiu geo?

Studiile geotehnice pe care ti le punem la dispozitie este intocmit de catre inginer geolog autorizat si atestat. In studiu geotehnic, in urma analizei si evaluarii efectuate, inginerul geolog poate aduce informatii importante in ceea ce priveste siguranta si stabilitatea proiectelor in constructii, precum:

  • natura terenului 
  • adancimea maxima de fundatie la o constructie existenta
  • materialele din care este executata fundatia
  • adancimea de inghet

Cine solicita un studiu geotehnic?

Un studiu geotehnic poate fi solicitat in mai multe faze ale constructiei. Poti avea nevoie de studiu geotehnic atat pentru o constructie noua, cat si pentru o constructie existenta. Studiile geotehnice pot fi solicitate de catre un inginer atestat pe rezistenta sau de catre un expert tehnic, pot fi solicitate in certificatul de urbanism sau de catre proprietar, daca doreste sa vada fundatia constructiei sau daca doreste sa construiasca o constructie noua pe teren, ca sa obtina informatii pentru fundatia cladirii. 

Valabilitate studiu geotehnic

Cat dureaza valabilitatea studiului geotehnic? Nu exista un termen definit in care expira studiul geotehnic elaborat. Desi termenul de valabilitate al studiului geotehnic nu exista, in cazul in care apar anumite modificari, poti avea nevoie de serviciile inginerului geolog. Iata cateva exemple: in cazul in care se aduc lucrari de construire, in cazul unor schimbari de ordin legislativ, in cazul unor evenimente naturale majore. 

Studiu geotehnic Bucuresti si Ilfov - top 4 teme frecvente

Acestea sunt cele mai frecvente lucrari pentru care am obtinut proiect de arhitectura a constructiei pentru clientii nostri.

01.

Studiu geo construire pe teren

Exemplu: studiu geotehnic pentru constructie propusa pe teren liber (construire casa), cu evaluarea geotehnica a solului pe care urmeaza sa se edifice imobilul. 

02.

Studiu geo intrare in legalitate

Daca vrei sa intri in legalitate, ai nevoie de expertiza tehnica intocmita de expert tehnic. Expertul tehnic poate solicita si studiu geotehnic pentru verificarea fundatiei imobilului si a terenului. 

03.

Studiu geo consolidare constructie

Exemplu: pentru o constructie existenta veche, in scopul consolidarii acesteia, poate fi necesar studiu geotehnic cu dezvelire de fundatie si foraj efectuat asupra fundatiei existente. 

04.

Studiu geo lucrari extinderi

In cazul  vrei sa obtii autorizatie de construire pentru lucrarile de extindere, poate fi necesar si studiu geotehnic cu foraj teren si foraj fundatie asupra constructiei care urmeaza sa se extinda. 

ANDAROS IMOB

Reusitele echipei

Suntem mandri de reusitele noastre si de reusitele clientilor nostri. Certificate de urbanism, certificate de edificare, expertize tehnice in constructii, proiecte de arhitectura, proiect DTAD, proiect DTAC sau DTOE, autorizatii de constructie, sfaturi, indrumari, dosare depuse, reusite, toate la Andaros Imob.

autorizatie de constructie

Model autorizatie construire

autorizatie de construire

Model autorizatie construire

autorizatie de construire

Model autorizatie construire

Colaborarea cu Andaros Imob

Arhitect si inginer autorizat

Arhitecti si ingineri, autorizati si atestati Servicii arhitectura si rezistenta in toate judetele din tara.

Verificare proiecte

Te ajutam si cu referatele de verificare pentru autorizatie construire. Verificarea proiectelor pentru obtinere autorizatie este obligatorie.

Servicii in toate orasele

Contacteaza-ne pentru proprietatea ta. Serviciile noastre sunt disponibile in toata tara. Te ajutam, indiferent de locatia imobilului tau.

Termene mici de executie

Avem termene mici de executie a lucrarilor. Iti comunicam exact cat dureaza sa te ajutam cu serviciile de arhitectura pe care ni le soliciti.

Proiecte autorizatie

De la noi poti pleca cu proiectul de arhitectura si rezistenta complet (memorii tehnice si planuri).

Consultanta si indrumare

Am avut foarte multe lucrari si situatii ce ne-au ajutat sa cunoastem procedurile, iar noi te putem ajuta cu consultanta si indrumare.

Servicii autorizatie construire

Lucram cu persoane autorizate care sa te ajute si cu restul de documentatii pentru autorizatia de construire, inclusiv cu verificarea proiectului de arhitectura.

Livrare gratuita

Livrarea lucrarilor noastre este gratuita. Nu trebuie sa vii la birou sa iei tu lucrarile. Firma de curierat ti-o poate aduce direct la usa ta.

Ce contine un studiu geotehnic?

Inginerul geolog intocmeste studiul geotehnic si planurile aferente acestuia. Studiul geotehnic este structurat in mai multe capitole si subcapitole. 

studiu geotehnic

Studiu geotehnic constructie casa de la 0

studiu geotehnic extindere casa

Studiu geotehnic pentru casa - extindere

studiu geotehnic

Studiu geotehnic pentru casa - consolidare

In studiul geotehnic se pot regasi informatii precum: 

date generale  (adresa imobil, date beneficiar, proiectantul de specialitate, date privind sistemul constructiv etc). 

date privind terenul (zona seismica, date geologice, cadrul geomorfologic, hidrografic, hidrogeologic, vecinatati istoric teren, adancime de inghet etc)

prezentarea informatiilor geotehnice (date privind sistemul de fundare existent, evaluarea datelor din testele de laborator, evaluarea stabilitatii generale si locale a amplasamentului etc)

evaluarea informatiilor geotehnice (incadrare definitiva intr-o categorie geotehnica, concluzii si recomandari etc)

Tot in studiul geotehnic se ataseaza imagini cu forajele efectuate in sol si / sau fundatie.

In studiul geotehnic se pot regasi planuri / planse precum:

– plan de situatie

– plan de amplasament

– plansa dezvelire fundatie

 

STUDIU GEOTEHNIC Bucuresti si Ilfov pentru CONSOLIDARE CASA

Te ajutam cu studiu geo, atunci cand ai o casa pe care vrei sa o consolidezi (casa veche ) si este necesara forjarea fundatiei.

Studiu geotehnic Bucuresti si Ilfov pentru conSTRUctie casa

Te ajutam cu studiu geo, atunci cand vrei sa obtii autorizatia de construire pentru ridicarea casei

Afli daca fundatia constructiei existente este sigura.

Afli daca pe teren proiectarea fundatiei este sigura.  

Afli daca stabilitatea terenului este sigura pentru proiectu in constructii

Obtii recomandari pentru proiectarea fundatiei casei tale

Afli daca exista probleme cu umiditatea si infiltrarea in fundatie.

01.

Plan de situatie studiu geotehnic

Ce este planul de situatie din studiul geotehnic? Planul de situatie dintr-un studiu geotehnic este intocmit de inginerul geolog si cuprinde reprezentarea amplasamentului studiat.

Acest plan este o imagine a zonei de studiu ce cuprinde localizarea exacta, adica amplasamentul exact al proiectului in cadrul studiului. Imaginea din planul de situatie poate surprinde drumurile de acces si constructiile de pe teren. 

02.

Plan de amplasament studiu geotehnic

Planul de amplasament din studiul geotehnic este o reprezentare grafica a amplasamentului, ce cuprinde localizarea interventiilor geotehnice efectuate de inginerul geolog (dezvelizare de fundatie, forajele etc) efectuate asupra imobilului. 

Planul de amplasament este intocmit de inginerul geolog si se poate realiza la scara 1:500. 

03.

Plan dezvelire fundatie

Atunci cand este necesar studiul geotehnic cu dezvelire de fundatie, ca in cazul in care se doreste consolidarea unei constructii vechi, in studiul geotehnic se regaseste si planul de dezvelire de fundatie. 

Planul de dezvelire de fundatie poate fi intocmit de scara 1:100, de catre inginerul geolog.

Cele mai frecvente intrebari

Se poate construi doar cu dtac?

Multi proprietari se intreaba daca se poate construi doar cu DTAC. Raspunsul este nu. Proiectul DTAC este una din documentatiile de care ai nevoie sa obtii autorizatia de costruire. Documentatia tehnica DTAC nu tine loc de autorizatie de construire.

DTAC ce inseamna?

DTAC inseamna documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire. Proiectul DTAC se solicita atunci cand eliberezi certificatul de urbanism ca sa obtii autorizatia de construire.

DTOE ce inseamna?

DTOE inseamna documentatia tehnica pentru organizarea executiei lucrarilor si se poate solicita in certificatul de urbanism, atunci cand vrei sa obtii autorizatie de construire sau de demolare. Proiectul DTOE este necesar atunci cand odata cu executia lucrarilor sunt necesare si lucrari provizorii pentru desfasurarea eficienta a proiectului in constructii (amplasarea de vestiare, toalete ecologice, drumuri de acces etc). Un proiect DTOE poate fi solicitat alaturi de DTAC sau DTAD.

DTAD ce inseamna?

DTAD inseamna documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de demolare, solicitat in certificatul de urbanism, atunci cand vrei sa obtii autorizatia de demolare.