Andaros Imob

Contact

0723.095.532 0733.479.973

Expertiza MLPAT

ANDAROS IMOB

Expertiza MLPAT intocmita de expert tehnic in constructii

Echipa Andaros Imob te poate ajuta cu expertiza tehnica intocmita de ingineri constructori atestati MLPAT, exigenta de rezistenta mecanica si stabilitate (A1 si A2) pentru constructii cu structura de rezistenta din caramida, metal, lemn, beton simplu sau beton armat.

In aceasta pagina iti vom spune ce este expertiza mlpat si ce inseamna, de ce este necesara, cand ai nevoie de ea, cum se calculeaza pretul expertizei mlpat si ce situatii poti rezolva cu ajutorul ei.

expertiza mlpat

Primesti solutia corecta pentru construirea, modificarea sau demolarea unui imobil

Iti vei actualiza sau intocmi cadastrul chiar daca ai construit sau modificat un imobil fara autorizatie

Vei avea o viziune clara despre cum sa obti ce ai nevoie si cum sa iti rezolvi problema mai rapid.

Vei castiga timp prin obtinerea creditului bancar chiar daca imobilul prezinta modificari fata de cadastru

Primesti dovada ca lucrarea este gata, apoi o achiti. Indiferent de oras, ai livrare gratuita.

expertiza mlpat

Rapiditate

termene mici de executie

Livrare gratuita

in toate orasele

ANDAROS IMOB

La ce te ajuta expertiza MLPAT

Expertiza MLPAT poate fi solicitata de autoritatile competente sau de beneficiar. Daca iti doresti sa construiesti un imobil, sa demolezi, sa recompartimentezi, sa amplasezi o caseta publicitara reclama luminoasa, sa mansardezi sau sa schimbi fatada unui imobil, vei avea nevoie de un expert tehnic. 

Expertul tehnic propune solutia prin care tu poti efectua lucrarile de constructii respectand legistlatia in vigoare si cerinta fundamentala de rezistenta mecanica si stabilitate a constructiilor.

Ai construit fara autorizatie de constructie?

Ai efectuat modificari interioare fara autorizatie?

Vrei sa actualizezi cadastrul apartamentului sau casei?

Vrei sa obtii autorizatia de constructie sau demolare?

Ai mansardat o cladire, fara autorizatie?

Vrei sa consolidezi o cladire?

Ai nevoie de expertiza mlpat pentru banca?

Proiecte

Te ajutam cu expertiza mlpat necesara pentru a-ti obtine autorizatia de constructie.

Consultanta

Primesti indrumare pentru obtinerea certificatului de edificare al constructiei.

Cunostinte

Vei stii in ce directie sa mergi si cum sa iti rezolvi problema cu expertiza mlpat intocmita de noi.

Indrumare

Primesti indrumare pentru obtinerea autorizatiei de constructie.

Timp

Scutesti timpul de cautari si discutii, pentru ca avem un termen mic de executie.

Rezolvare

Vei stii ce sa faci cu expertiza tehnica in constructii si cum poti sa actualizezi cadastrul.

Ce inseamna expertiza MLPAT si cand se solicita

expertiza mlpat

MLPAT ce inseamna? MLPAT este abrevierea ce vine de la: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Ce inseamna MLPAT si ce este expertiza

Expertiza MLPAT este un raport tehnic ce cuprinde date cu privire la o constructie, descrierea modificarilor, concluzii si solutii de remediere (consolidare – in functie de caz), clasa de importanta a cladirii, categoria de importanta, normativele si ligistalia in vigoare.

Cine intocmeste expertiza tehnica mlpat

Expertiza tehnica mlpat se intocmeste de un expert tehnic autorizat pentru exigenta aferenta. Inginerul constructor atestat mlpat stabileste daca structura de rezistenta este sau nu este afectata, in cazul in care s-au adus lucrari de constructii asupra unui imobil. Tot expertul tehnic in constructii stabileste modul in care se va demola sau construi un imobil, daca metoda de prindere a unei casete luminoase este corecta din prunct de vedere structural si daca modificarile propuse asupra unei constructii afecteaza sau nu afecteaza structura de rezistenta a acesteia.

Cand se poate solicita o expertiza mlpat

Expertiza mlpat se poate solicita in diverse scopuri. Se poate utliza in scopul obtinerii unui credit bancar, in scopul autorizarii lucrarilor de constructii, in scopul actualizarii cadastrului, obtinerii certificatului de edificare al constructiei sau in scopul incadrarii lucrarilor in Legea 50, Art.11 (lucrari ce se pot executa fara autorizatie de constructie).

1.

1.

Raport expertiza mlpat solicitat la banca pentru vanzare

Pentru lucrari de constructii executate fara autorizatie de constructie. Se poate solicita raport de expertiza mlpat pentru banca, necesar pentru a se stabili natura modificarilor aduse asupra unei constructii sau structura de rezistenta unui imobil.

2.

2.

Expertiza tehnica pentru autorizatia de constructie sau demolare

In cazul constructiilor executate fara autorizatie de constructie, pentru care termenul de executie nu s-a prescris, se va solicita un certificat de urbanism pentru autorizarea lucrarilor. In cazul lucrarilor propuse pentru construire sau demolare, expertiza tehnica mlpat va fi solicitata in certificatul de urbanism.

3.

3.

Expertiza mlpat pentru certificat de edificare al constructiei

Expertiza mlpat pentru lucrari de constructii executate fara autorizatie, mai vechi de 3 ani, necesar la obtinerea certificatului de edificare al constructiei, conform Art.37, alin.6, legea 50/1991. Cu ajutorul acestora poti actualiza sau intocmi cadastrul.

4.

4.

Expertiza mlpat pentru incadrarea lucrarilor in legea 50/1991, art.11

Pentru lucrari ce se pot executa fara autorizatie de constructie, cum ar fi compartimentarile usoare sau schimbarea de destinatie. In acest caz expertiza mlpat poate fi solicitata direct la OCPI pentru actualizarea cadastrului sau se poate fi solicitata de catre autoritatea competenta pentru eliberarea unui acord/aviz.

Despre Andaros Imob

Pana in acest moment am ajutat mii de oameni sa isi rezolve problemele intampinate, fie ca a avut nevoie de o expertiza tehnica in constructii, de un proiect de arhitectura pentru actualizare cadastru, obtinere certificat de urbanism, obtinere certificat de edificare sau autorizatie de constructie. I-am ajutat si pe cei ce au avut nevoie de un sfat sau consultanta, chiar daca acestia nu au avut nevoie de unul din serviciile noastre. Vezi pareri de la cativa oameni ce au intrat in contact cu echipa Andaros Imob.

Experienta noastra acumulata pana in acest moment te ajuta pe tine sa parcurgi procesul in rezolvarea problemei sau indeplinirea dorintelor, mai simplu si mai rapid.

ANDAROS IMOB

Reusitele echipei

Suntem mandri de reusitele noastre si de reusitele clientilor nostri. Certificate de urbanism, certificate de edificare, expertize tehnice in constructii, proiecte DTAC, autorizatii de constructie, sfaturi, indrumari, dosare depuse, reusite, toate la Andaros Imob.

certificat edificare constructie apartament

Certificat edificare Primaria Capitalei

certificat edificare constructie apartament

Certificat de urbanism pentru sector 4

certificat de atestare a edificarii constructiei

Certificat edificare constructie sector 3

Colaborarea cu Andaros Imob

Expert tehnic autorizat

Intocmim expertize tehnice mlpat in conformitate cu normele in vigoare intocmite de ingineri constructori calificati si atestati mlpat. Fiecare expertiza este intocmita, semnata si avizata de un expert atestat pentru una din exigentele A1 sau A2, in functie de structura de rezistenta a imobilului

Tip structura rezistenta

Structura de rezistenta a cladirilor pentru care expertii tehnici in constructi va pot intocmi expertizele mlpat sunt pentru cele din beton simplu, beton armat, zidarie, lemn sau metal, pentru constructii civile, industriale sau agrozootehnice.

Termen mic de executie

Expertizele tehnice pentru apartamente sau case, necesare la obtinerea creditului bancar sau al certificatului de edificare al constructiei se incadreaza in termenul de livrare de aproximativ 2 zile lucratoare. Lucrarile complexe au nevoie de un termen mai mare.

Duplicat si modificari fara costuri

Poti solicita un duplicat al lucrarii tale, fara costuri suplimentare. Iti livram expertiza mlpat in 2 exemplare, unul pentru tine si istoricul actelor tale si unul pentru autoritatea competenta unde a fost solicitata. Expertul tehnic in constructii poate aduce modificari in lucrare, acolo unde tine de competenta sa, tot fara costuri.

Plata dupa finalizare

Ai siguranta executiei lucrarii tale si poti achita la final. Dupa ce expertul mlpat finalizeaza lucrarea ta, o primesti in format electronic. Lucrarile complexe au nevoie de un avans. Plata se face in urma unei facturi, prin transfer bancar sau depunere bancara in contul companiei.

Consultanta si indrumare

Cunoastem procedura de obtinere certificat de edificare constructie, autorizatie constructie, autorizatie de demolare, schimbare de destinatie, iar toate informatiile ce noua ne-a luat ani de invatare si pentru care dedicam timp constant sa fim la curent, le vei primi din partea noastra.

Experti tehnic constructii

Expertul tehnic in constructii poate intocmi expertize mlpat pentru apartamente, case, vile, spatii comerciale, spatii birouri, hale industriale, imprejmuiri, anexe constructii (garaj, foisor, terasa, balcon), constructii agrozootehnice, amplasare casete luminoase pe cladire sau pe fatada unei cladiri.

Livrare gratuita in toate orasele

Iti putem livra expertiza mlpat in orice oras, comuna, judet din Romania. Expertul tehnic in constructii poate intocmi lucrarea indiferent de unde se afla constructia ta. Pana in acest moment am livrat expertize tehnice in Bucuresti, Snagov, Gruiu, Popesti Leordeni, Voluntari, Berceni, Clinceni, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara, Buzau, Bacau, Galati, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Vaslui, Olt.

Expertiza tehnica actualizare cadastru

Stim cat de important este sa ai cadastrul si intabularea actualizata la zi. Nu poti vinde, nu poti semna contract de mostenire/succesiune sau nu iti poti inscrie dreptul de proprietate in cartea funciara daca documentatia cadastrala nu este conform situatiei din teren. Pana in acest moment am ajutat mii de oameni sa isi actualizeze cadastrul cu expertizia tehnica mlpat sau sa isi inscrie constructia in cartea funciara.

expertiza tehnica actualizare cadastru apartament

Apartamente sau blocuri rezidentiale

expertiza tehnica actualizare cadastru casa

Case, vile, garaj, terasa, foisor

expertiza tehnica actualizare cadastru spatiu

Spatii comerciale sau hale industriale

EXPERTIZA MLPAT PENTRU ACTUALIZARE CADASTRU

Expertiza tehnica mlpat pentru actualizarea cadastrului este necesara in cazul in care s-au efectuat lucrari de constructii fara autorizatie de construire, se vor executa lucrari de constructii ce nu necesita autorizatie de constructie sau ai nevoie de o expertiza tehnica mlpat solicitata de OCPI.

Expertiza mlpat pentru actualizare cadastru sau intocmirea cadastrului poate fi necesara pentru lucrari de constructii sau amenajari efectuate fara autorizatie de constructie sau cu autorizatie de constructie nereceptionata sau nerespectata, ce au indeplinit termenul de prescriptie de 3 ani (sunt mai vechi de 3 ani) si se pot incadra in art.37, alin.6, legea 50/1991.

Expertiza mlpat pentru scopul de actualizare cadastru se mai poate solicita pentru compartimentari usoare ce se incadreaza in art.11 din legea 50/1991 sau schimbarea de destinatie.

In cazul apartamentarii unui imobil, adica separarea acestuia in mai multe unitati locative cu numere cadastrale individuale, se poate solicita o expertiza mlpat de catre OCPI si un acord de la autoritatea competenta pentru aprobarea procesului de apartamentare.

CERTIFICAT DE EDIFICARE

Certificat de edificare pentru lucrarile de constructii executate fara autorizatie sau prin nerespectarea proiectului autorizat.

SCHIMBARE DE DESTINATIE

Schimbare de destinatie in situatia in care nu sunt necesare lucrari de constructii si sunt respectate reglementarile de urbanism.

COMPARTIMENTARI NESTRUCTURALE

Compartimentari nestructurale, cu caracter demontabil, lucrari ce se pot executa fara autorizatie de constructie.

Termen mic de executie si predare a lucrarii

Atestati in structura din lemn, zidarie, metal

Lucram cu experti mlpat autorizati

Plata dupa finalizarea lucrarii, in urma facturii

Livrare fara costuri a lucrarilor, in toata Romania

01.

1.

Certificat de edificare

Expertiza tehnica MLPAT ce  sta la baza obtinerii certificatului de edificare conform art.37, alin 6, legea 50/1991, se depune la institutia publica ce este desemnata sa elibereze certificatul de edificare al constructiei. Dupa obtinerea acestuia, raportul de expertiza se depune si la OCPI, pentru actualizarea sau intocmirea cadastrului. 

Cand poti obtine un certificat de edificare?

– Daca s-a obtinut autorizatie de constructie, s-au efectuat lucrarile, dar nu s-a respectat proiectul sau nu s-a incheiat procesul verbal de finalizare a lucrarilor.

Daca nu s-a obtinut autorizatie de construire pentru executarea lucrarilor de constructii.

2.

2.

Schimbare de destinatie

Schimbarea de destinatie se incadreaza in art.11 din legea 50/1991, daca imobilul nu se afla in zona protejata sau nu este monument istoric. Pentru ca schimbarea de destinatie sa se incadreze in acest articol de lege este necesar ca pentru realizarea acesteia sa nu se execute lucrari de constructii pentru care legea prevede obtinerea autorizatiei de construire si sa respecte reglementarile de urbanism aprobate.

In functie de functiunea pe care doresti sa o schimbi si de autoritatea competenta, procedura de schimbare destinatie poate sa difere. In cele mai multe cazuri, am ajutat clientii cu expertiza mlpat pentru schimbare destinatie solicitata de autoritatea competenta sau i-am ajutat cu serviciul de obtinere schimbare destinatie. Dupa ce imobilul isi schimba destinatia, acesta trebuie inscris la Cadastru si in Cartea Funciara cu noua functiune.

3.

3.

Compartimentari demontabile

Compartimentarile usoare, cu caracter demontabil, se pot incadra in art.11 din legea 50/1991, lucrari pentru care nu ai nevoie de autorizatie de constructie, dar pentru care trebuie sa soliciti acordul autoritatii competente. Conform acestui articol de lege poti efectua o serie de Lucrari ce nu necesita eliberarea Autorizatiei de construire. 

Vezi lista de lucrari ce nu necesita autorizatie de constructie.  Pentru a actualiza cadastrul cu modificarile interioare ce le executi pe baza acestei legi, trebuie sa eliberezi de la primarie o adeverinta pentru incadrarea lucrarilor articolul de lege. Pentru eliberarea acestui aviz se va solicita expertiza mlpat. In unele cazuri, raportul mlpat s-a solicitat doar la OCPI si nu a mai fost necesar avizul autoritatii competente.

4.

4.

Apartamentare imobil

Ce inseamna apartamentere imobil? Separarea acestuia in mai multe unitati locative cu numere cadastrale diferite. Concluziile raportului de expertiza tehnica solicitat in acest caz, consta in faptul ca: nu este afectata structura de rezistenta a imobilului in urma acestui proces de apartamentare, dar si faptul ca nu sunt necesare modificari interioare pentru separarea in mai multe unitati locative.

Un exemplu de modificare survenita in urma unei apartamentari este cea de obturare goluri de acces sau de creare goluri de acces spre scara de acces principala sau secundara. Conform cazurilor intalnite pana in acest moment, acest tip de expertiza mlpat a fost solicitat de catre OCPI.

Expertiza MLPAT pentru banca

Stim cat de important este pentru tine timpul, tocmai din acest motiv avem un termen mic de prestare a serviciilor. Expertul tehnic mlpat intocmeste lucrarile in aproximativ 2 zile lucratoare.

Daca proprietatea de vanzare prezinta modificari interioare/exterioare neincluse in cadastru si in cartea funciara, efectuate fara autorizatie de constructie. Pentru modificarile efectuate, banca solicita un raport mlpat care sa stabileasca daca exista sau nu deteriorari la nivelul structurii de rezistenta si sa confirme faptul ca modificarile nu afecteaza structura imobilului.

Apartamente sau blocuri rezidentiale

Case, vile, garaj, terasa, foisor

Spatii comerciale sau hale industriale

Este necesara in obtinerea creditului ipotecar, daca s-au adus modificari unei constructii existente, cum ar fi modificari de compartimentare sau extindere, fara autorizatie de constructie pentru respectivele lucrari. Acest raport de expertiza mlpat necesar la banca se intocmeste pentru ca expertul tehnic in constructii sa stabileasca daca s-a afectat sau nu s-a afectat structura de rezistenta unui imobil.

Se mai poate solicita in unele cazuri in care o constructie este mai veche de anii 40′ sau care a fost incadrata la una din categoriile de urgenta U (1 ; 2 ; 3), banca sa solicite raport mlpat pentru estimarea clasei de risc corespunzatoare.

modificari de compartimentare

Expertiza tehnica pentru modificari de compartimentare pentru care nu s-a obtinut autorizatie de constructie.

constructii sau extinderi

Constructii sau extinderi ale unei constructii existente pentru care nu s-a obtinut autorizatie de constructie.

Termen mic de executie si predare a lucrarii

Atestati in structura din lemn, zidarie, metal

Lucram cu experti mlpat autorizati

Plata dupa finalizarea lucrarii, in urma facturii

Livrare fara costuri a lucrarilor, in toata Romania

1.

1.

Expertiza mlpat apartament

Expertiza mlpat pentru banca, solicitate in cazul apartamentelor. Tipurile de lucrari de constructii pentru care s-au intocmit expertize tehnice au fost modificarile de compartimentare interioara sau construirea unui balcon la parter. Pentru ca aceste lucrari s-au efectuat fara autorizatie de constructie, banca a solicitat raport mlpat pentru a putea acorda creditul imobiliar. Materialele peretilor de compartimentare a peretilor desfiintati au fost din zidarie BCA sau caramida, rigips sau lemn.

S-a desfiintat peretele dintre bucatarie si hol? S-au desfiintat peretii de compartimentare de la debara sau camara? S-a obturat golul de acces dintre living si balcon? S-a obturat golul de acces dintre living si balcon? S-a desfiintat parapetul ferestrei dintre camera si balcon? S-a construit un balcon la parterul blocului?

2.

2.

Expertiza mlpat casa, spatiu comercial sau hale

Conform temelor primite pana in acest moment, cele mai frecvente lucrari ce s-au executat fara autorizatie de constructie si pentru care in momentul vanzarii prin credit bancar s-a solicitat raport mlpat, au fost modificarile de compartimentare, extinderile constructiilor, etajarea,  mansardarea sau construirea unui corp anexa. Corpurile anexa au fost terase, foisor, garaj sau camere tehnice pentru centrala. Structura de rezistenta a cladirilor a fost din caramida, beton, lemn sau metal.

Ai extins constructia initiala, fara autorizatie de constructie? S-au efectuat modificari interioare in imobil? Ai construit un corp anexa fara autorizatie de construire? S-a mansardat constructia sau s-a amenajat podul, fara autorizatie? AI etajat constructia existenta, fara autorizatie de construire?

3.

03.

Durata si continut expertiza mlpat banca

Iti livram expertiza mlpat pentru banca in aproximativ 2 zile lucratoare de la data primirii documentatiei si a informatiilor necesare. Raportul tehnic de expertiza mlpat, in functie de caz, se intocmeste conform “Indrumator privind cazuri particulare de expertizare tehnica a cladirilor, cerinta fundamentala “rezistenta mecanica si stabilitate”.

Expertiza tehnica Mlpat cuprinde: datele de identificare ale imobilului, descrierea modificarilor efectuate, clasa si categoria de importanta a cladirii, categoria modului de alcatuire a preteilor de inchidere si compartimentare, fotografii cu locurile unde s-au efectuat modificarile, situatia initiala a compartimentarii anterioare, situatia existenta a compartimentarii actuale.

04.

04.

Cum pot sa actualizez cadastrul ulterior

Expertiza tehnica nu tine loc de autorizatie de constructie, ci atesta daca modificarile efectuate nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii sau in ce conditii se pot executa. Banca ti-a solicitat sa actualizezi cadastrul?

Daca lucrarile sunt mai vechi de 3 ani, conform art.37, alin.6, legea 50/1991,poti obtine un certificat edificare constructie. Acest certificat de edificare al constructiei te va ajuta sa actualizezi cadastrul imobilului.

In cazul in care de la executia lucrarilor de constructii nu s-a indeplinit termenul de prescriptie de 3 ani vechime, atunci este necesar obtinerea unui certificat de urbanism pentru autorizatia de construire, de la autoritatea competenta.

Autorizatie de constructie sau demolare

Conform legii 50/1991, lucrarile de constructii se pot executa doar in baza autorizatiei de construire sau demolare, in cazul in care lucrarile nu se incadreaza in art.11 ce permite o categorie de lucrari de constructii sa se realizeze fara autorizatie de construire.

Pana in acest moment am ajutat mii de oameni sa isi obtina autorizatia de constructie sauautorizatia de demolare. Acestia si-au rezolvat problema de intrare in legalitate cu lucrarile efectuate fara autorizatie de construire sau au putut obtine autorizatia de construire pentru lucrarile propuse, pe baza proiectelor realizate de noi. I-am ajutat si pe cei ce nu ne-au fost client si dorim sa ii ajut in continuare pe cei ce intra in contact cu noi. 

Apartamente sau blocuri rezidentiale

Case, vile, garaj, terasa, foisor

Spatii comerciale sau hale industriale

Expertiza mlpat solicitata in scopul autorizarii lucrarilor de constructii, propuse sau executate si sanctionate. In acest caz, expertiza tehnica se solicita in certificatul de urbanism, pe langa alte proiecte solicitate in functie de caz. Lucrarea este necesara si in cazul prpunerii demolarii constructiilor.

Expertiza tehnica pentru autorizarea lucrarulor de constructii se depune la autoritatea competenta de unde apartine imobilul, impreuna cu proiectele, avizele si acordurile solicitate prin certificatul de urbanism.

In cazul consolidarii cladirii, expertiza tehnica presupune mai multe etape. Se utilizeaza aparate speciale si personal calificat pentru a identifica adancimea de fundare si dimensiunea fundatiei, pentru a identifica structura de rezistenta, compozitia materialelor structurale si starea de degradare in timp a materialelor.

Dupa ce se afla toate aceste informatii, expertii tehnici in constructii interpreteaza datele, verifica resultatele si propun metoda de consolidare. Se vor efectua sapaturi pentru dezvelirea fundatiei, lucrari ce necesita reparatii ulterior si se vor efectua carotari in ziduri si structura imobilului.

Autorizatia de constructie

Expertiza mlpat necesara pentru mai multe tipuri de lucrari de constructii, cum ar fi: construire imobil, demolare imobil, modificari de compartimentare, autorizare amplasare caseta luminoasa, onstruire balcon, etajare sau mansardare constructie, extindere constructie existenta, consolidare cladire.

autorizatia de demolare

Expertiza mlpat pentru demolare totala sau partiala constructii civile (case, anexe gospodaresti, terase, gard), constructii industriale (hale industriale), constructii agrozootehnice (grajd).

lucrari permise fara autorizatie

Expertiza mlpat solicitata pentru a se incadra lucrarile de constructii ce sunt permise sa se execute fara autorizatie de construire.

Te ajutam in procesul de obtinere autorizatie de construire

Iti putem intocmi toate proiectele necesare obtinerii autorizatiei

Castigi timp si bani daca alegi sa lucrezi cu o singura echipa

Oferim pachete avantajoase in realizarea proiectelor

Toate proiectele tale la un clik distanta, in timp ce se executa.

01.

01.

Autorizatia de construire si actualizarea cadastrului

In cazul in care lucrarile de constructii nu au indeplinit termenul de prescriptie, 3 ani vechime, actualizarea cadastrului sau inscrierea imobilului in cartea funciara se face cu ajutorul autorizatiei de constructie.

Pentru obtinerea autorizatiei de constructie ai nevoie de un certificat de urbanism. In acesta vei regasi lista cu proiectele si avizele pe care trebuie sa le depui pentru a se elibera autorizatia. Printre proiectele necesare la obtinerea autorizatiei se numara si expertiza tehnica mlpat, proiect dtac si referate de verificare. In functie de caz se mai pot solicita si alte proiecte.

02.

02.

De ce am nevoie de autorizatia constructie sau demolare

Lucrarile de constructii se pot executa numai in baza unei autorizatii de constructii. In caz contrar, sunt prevazute sanctiuni. Lucrarile pot fi deja executate si sanctionate, pentru care termenul de prescriptie nu s-a indeplinit (nu sunt mai vechi de 3 ani), sau pot fi pentru lucrari propuse pentru a se executa. 

Autorizatia de construire este unul din documentele solicitate la actualizarea sau intocmirea cadastrului. Se poate solicita autorizatie de construire sau demolare pentru urmatoarele lucrari: extinderi constructii existente, amplasare caseta publicitara luminoasa sau neluminoasa, modificari de compartimentare, construire sau demolare.

03.

03.

Lucrari permise fara autorizatie de construire

In cazul lucrarilor de constructii ce se incadreaza in articolul 11 din legea 50/1991, exemplu compartimentarile usoare, nestructurale, cu caracter demontabil, poti depune la OCPI o expertiza tehnica mlpat impreuna cu un aviz de la autoritatea competenta. 

In aceasta situatie se efectueaza o expertiza tehnica mlpat, iar expertul tehnic stabileste natura modificarilor aduse si incadreaza lucrarile aduse sau propuse in acest articol din lege. Citeste mai multe despre lucrari ce se pot executa fara autorizatie de constructie.

04.

04.

Proiecte pentru autorizarea lucrarilor de constructii

Printre documentele necesare in certificatul de urbanism se numara si expertiza tehnica. Iti putem livra expertiza tehnica pentru obtinerea autorizatiei de constructie, intr-un termen scurt de executie, in orice oras din Romania. 

Daca esti din Bucuresti sau Ilfov, iti punem la dispozitie persoanele autorizate pentru intocmirea celorlalte proiecte solicitate in certificatul de urbanism. Astfel, castigi timp daca primesti toate proiectele din acelasi loc.

Se pot solicita in vederea obtinerii autorizatiei de construire urmatoarele lucrari: proiect DTAC, DTAD, DTOE, expertiza tehnica MLPAT, referate de verificare conform legii, certificat energetic, calcul G, deviz general de costuri.

Obtinere certificat de edificare

Apartamente sau blocuri rezidentiale

Case, vile, garaj, terasa, foisor

Spatii comerciale sau hale industriale

Certificat de edificare obtinut cu ajutorul expertizei mlpat

In cazul efectuarii unor modificari nestructurale asupra unei constructii, efectuate fara autorizatie de construire, pentru care termenul de prescriptie s-a indeplinit, se poate obtine un certificat de edificare conform art.37, alin.6, legea 50/1991, cu ajutorul expertizei tehnice mlpat. Conditia este ca lucrarile sa fie mai vechi de 3 ani, sa respecte cerinta/cerintele fundamentale aplicabile in constructii si reglementarile de urbanism aprobate in zona.

Expertiza tehnica mlpat este solicitata in acest caz, pentru ca expertul tehnic sa steabileasca daca imobilul sau lucrarile corespund normelor in vigoare si daca respecta cerinta de rezistena mecanica si stabilitate.

Certificatul de edificare al constructiei, obtinut pe baza art.37, alin.6, legea 50/1991, cu ajutorul expertizei tehnice si a altor documente solicitate in functie de caz, se obtine pentru a-ti rezolva problema de actualizare sau intocmire cadastru si carte funciara.

Expertiza tehnica sta la baza obtinerii certificatului de edificare al constructiei. Conditia este ca imobilul sa respecte cerinta/cerintele fundamentale aplicabile in constructii si reglementarile de urbanism aprobate ale zonei. In acest caz, expertul tehnic confirma daca imobilul respecta cerinta fundamentala de rezistenta mecanica si stabilitate si normele in vigoare. In cazul modificarilor interioare, expertul tehnic mentioneaza si daca nu s-a afectat structura de rezistenta a imobilului.

Autorizatia de constructie

Expertiza mlpat necesara pentru mai multe tipuri de lucrari de constructii, cum ar fi: construire imobil, demolare imobil, modificari de compartimentare, autorizare amplasare caseta luminoasa, onstruire balcon, etajare sau mansardare constructie, extindere constructie existenta, consolidare cladire.

autorizatia de demolare

Expertiza mlpat pentru demolare totala sau partiala constructii civile (case, anexe gospodaresti, terase, gard), constructii industriale (hale industriale), constructii agrozootehnice (grajd).

Te ajutam in procesul de actualizare cadastru

Te indrumam sa obtii certificatul de edificare

Iti oferim servicii adiacente ce iti pot fi necesare pentru rezolvarea problemei

Castigi timp daca alegi toate serviciile din acelasi loc

Iti livram expertiza tehnica mlpat intr-un termen scurt

1.

1.

Certificat edificare pentru actualizare sau intocmire cadastru in urmatoarele situatii:

– Pentru constructie sau modificari exista Autorizatie si Proces Verbal de receptie la finalizarea lucrarilor efectuate, dar nu s-a efectuat cadastrul, iar ulterior s-au adus alte modificari neautorizate asupra constructiei.

– Lucrari efectuate cu Autorizatie, dar fara Proces Verbal de Receptie la finalizarea lucrarilor sau cu nerespectarea proiectului autorizat. Pentru aceasta situatie se intocmeste tot o expertiza tehnica mlpat sa se poata obtine certificatul de edificare.

– Lucrarile de constructii s-au efectuat fara autorizatie de construire si fara receptie. Cu ajutorul adeverintei de atestare a edificarii constructiei sau modificarilor, se poate actualiza sau intocmi cadastrul imobilului.

02.

02.

Imobile pentru care s-a solicitat expertiza tehnica mlpat pentru actualizare cadastru

Expertiza tehnica mlpat modificare apartament

 Acestea s-au solicitat in cazul in care s-au efectuat modificari de compartimentare sau executia unui balcon la un apartament. Lucrarile au fost necesare pentru obtinerea certificatului de edificare, autorizatia de construire sau pentru obtinerea avizului necesar pentru lucrari ce nu necesita autorizatie de constructie.

Expertiza tehnica mlpat casa

Certificatul de edificare s-a obtinut in cazul caselor, pentru executia constructiilor, mansardarea, etajarea, extinderea sau pentru modificari de compartimentare interioara. Am avut si cazuri in care expertiza tehnica mlpat s-a solicitat pentru autorizatia de construire.

 

 Spatii birouri sau comerciale

Expertiza tehnica mlpat pentru spatii birouri sau comerciale a fost necesara pentru compartimentarea interioara efectuata fara autorizatie de constructie. Actualizarea cadastrului s-a rezolvat prin certificatul de edificare.

03.

03.

De ce am nevoie de certificatul de edificare a constructiei

Certificatul de edificare al constructiei, obtinut pe baza art.37, alin.6, legea 50/1991, cu ajutorul expertizei tehnice si a altor documente solicitate in functie de caz, se obtine pentru a-ti rezolva problema de actualizare sau intocmire cadastru si carte funciara.

Suport si indrumare pe langa expertiza tehnica mlpat

Celor ce le livram expertiza tehnica, le oferim indrumare si suport pentru pregatirea dosarului de obtinere certificat de edificare al constructiei. Pentru imobilele situatie in Bucuresti le atasam in dosar cererea tip. Vezi serviciul de obtinere certificat edificare in Bucuresti si Ilfov.

Cladiri pe care le-am ajutat cu expertiza tehnica in constructii

Cele mai frecvente intrebari

Cum ne poti transmite informatiile?

Documentele și datele transmise sunt confidentiale si le poti transmite pe mail sau pe whatsapp. Acestea se vor utiliza doar in scopul serviciului. Datele personale vor fi sterse din sistemul nostru dupa ce se incheie colaborarea.

De unde suntem si cum platesti?

Pentru siguranta ta, plata se face la sfarsitul executiei expertizei mlpat, dupa ce vei primi formatul electronic neutilizabil. Tot pentru siguranta, plata se face bancar, prin transfer sau depunere bancara in contul firmei noastre, conform facturii. Unele lucrari au nevoie de un avans. Iti putem livra expertize tehnice pentru constructii aflate in orice oras din Romania. Echipa noastra are sediul si puncte de lucru in Bucuresti.

Cum intru in posesia expertizei mlpat?

Dupa finalizarea expertizei mlpat vei primi formatul electronic neutilizabil pe mail sau whatsapp, impreuna cu factura si contractul eferent serviciului. In acest fel aveti dovada ca lucrarea este gata.