Andaros Imob

Contact

0723.095.532 0733.479.973

Certificat de edificare

intrare in legalitate

Obtine certificat de edificare a constructiei

Poti obtine certificatul de edificare a constructiei usor si fara batai de cap, cu ajutorul nostru. Echipa te ajuta cu actele necesare pentru eliberarea certificatului de edificare sau cu o parte din ele. Daca imobilul este in Bucuresti sau Ilfov, iti pregatim si depunem dosarul la primarie. Te scutim si de aceasta grija. 

Intr-un singur loc, iti poti obtine usor Certificat de edificare a constructiei:

certificat de edificare a constructiei

Iti actualizezi / intocmesti cadastrul daca ai lucrari fara autorizatie

Intri in legalitate cu lucrarile si esti conform din punct de vedere legal

Poti vinde imobilul, il poti asigura, da spre mostenire, succesiune etc

Castigi timp pentru ca noi ne ocupam de documentatie si procedura

Castigi timp pentru ca la noi ai toti oamenii de care ai nevoie ca sa-l obtii rapid

certificat de edificare a constructiei

Rapiditate

termene mici de executie

Livrare gratuita

in toate orasele

ANDAROS IMOB

Cum te ajuta un certificat de edificare?

Un certificat de edificare a constructiei este un document pe care il elibereaza autoritatea competenta. In cele mai multe situatii intalnite, primaria locala. Acesta se poate obtine si poate fi necesar in mai multe situatii in care te afli cu lucrarile si anume:

Printre lucrarile fara autorizatie de construire se pot numara:

– construirea / desfiintarea peretilor de compartimentare nestructurali

– construirea unei case sau anexe langa casa

– lucrari de extindere aduse unei constructii

– construirea unui balcon la parterul blocului

Proiecte

Te ajutam cu documentatia de care ai nevoie sa obtii certificatul de edificare a constructiei

Consultanta

Primesti consultanta pentru obtinerea certificatului de edificare al constructiei.

Cunostinte

Te informam despre procedurile pe care le cunoastem ca sa stii cum sa procedezi

Indrumare

Primesti indrumare pentru obinerea certificatului de edificare

Timp

Scutesti timpul, pentru ca la noi gasesti ce ai nevoie pentru a obtine certificatul de edificare

Rezolvare

Vei stii ce sa faci cu certificatul de edificare si cum poti sa actualizezi cadastrul.

Certificatul de edificare pentru intrare legalitate

Ai lucrari fara autorizatie de construire si vrei sa iti actualizezi cadastrul si sa inscrii dreptul de proprietate? Poti face acest lucru in baza legii 50/1991, art 37, alin. 6, obtinand certificat de edificare a constructiei. Conditia este ca lucrarile executate fara autorizatie sa respecte cerintele fundamentale privind calitatea in constructii si reglementarile de urbanism. 

certificat de edificare a constructiei

Legea 50/1991, art. 37, alin (6): Inscrierea dreptului de proprietate in Cartea Funciara se realizeaza in baza Certificatului de atestare care confirma edificarea constructiilor conform autorizatiei si certifica existenta procesului verbal de receptie incheiat la finalizarea lucrarilor. In cazul lucrarilor efectuate fara autorizatie de construire, executate mai vechi de 3 ani, dreptul de proprietate in Cartea Funciara se inscrie prin eliberarea unui Certificat de atestare privind edificarea constructiei, in baza unei expertize tehnice MLPAT.

Ce inseamna edificarea unei constructii

Poate ca si tu te intrebi ce inseamna edificarea unei constructii. Edificarea unei constructii se refera la procesul de construire. Atunci cand aduci lucrari de constructii, dar nu ai obtinut autorizatie de construire pentru ele, iti poti actualiza cadastrul prin 2 proceduri, in functie de vechimea lucrarilor. Daca lucrarile fara autorizatie de construire sunt mai vechi de 3 ani, putem obtine pentru tine Certificatul de atestare a edificarii constructiei. Daca edificarea constructiei nu are termenul de prescriptie de 3 ani implinit, atunci se urmeaza procedura eliberarii Certificatului de Urbanism. In ambele situatii, noi te putem ajuta cu documentatiile de care ai nevoie. 

Termen prescriptie constructie fara autorizatie

Termenul de prescriptie pentru o constructie fara autorizatie este prevazut in legea 50/1991, art 31, (cap III). Dreptul de a constata contraventiile si a aplica amenzile prevazute in lege se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei. Ce inseamna daca termenul de prescriere s-a implinit, adica lucrarile executate au o vechime mai mare de 3 ani? Nu mai fi sanctionat si in cazul acesta, intrarea in legalitate se face prin certificatul de atestare a edificarii constructiei. 

Certificat de edificare obtinut cu expertiza MLPAT

Certificatul de edificare se obtine conform art.37 alin. 6 din Legea 50/1991 in baza unei expertize tehnice MLPAT. Nu trebuie sa cauti tu un expert tehnic MLPAT, pentru ca il avem noi. Expertiza tehnica de care ai nevoie este intocmita de expertul tehnic atestat si autorizat cu care lucram. Scapa de orice grija de a lua legatura si a cauta persoanele autorizate pentru intocmirea documentelor. Apeland la noi, iti vom pune la dispozitie inginerii, expertii tehnici, arhitectii cu care am rezolvat impreuna situatiile clientilor nostri. 

Top 4 teme pentru care am obtinut Certificat de edificare

Acestea sunt cele mai frecvente lucrari pentru care am obtinut Certificat de edificare a constructiei pentru clientii nostri.

1.

1.

Certificat edificare pentru modificari interioare fara autorizatie

Modificarile interioare fara autorizatie, autorizate cu ajutorul Certificatului de edificare au fost frecvent: desfiintare camara, debara, parapet, construire pereti de compartimentare.

02.

02.

Certificat edificare pentru lucrari de extindere

Ai extins o constructie fara autorizatie de construire? Extinderile mai vechi de 3 ani ce respecta cerintele in constructii pot fi actualizate in cadastru prin certificatul de edificare a constructiei.

03.

03.

Certificat edificare pentru construire balcon si inchidere

O alta tema foarte intalnita de echipa este construirea balconului la parter, fara autorizatie de construire. Am obtinut multe certificate de edificare pentru clienti, pentru acest tip de lucrare.

04.

04.

Certificat edificare pentru ridicare constructii

Daca ai ridicat o constructie de la 0 (casa, garaj, magazie etc) fara autorizatie de construire, si aceasta respecta cerintele in constructii, te ajutam si pe tine cu certificatul de edificare. 

Despre Andaros Imob

Pana in acest moment am ajutat mii de oameni sa isi rezolve problemele intampinate, fie ca a avut nevoie de o expertiza tehnica in constructii, de un proiect de arhitectura pentru actualizare cadastru, obtinere certificat de urbanism, obtinere certificat de edificare sau autorizatie de constructie. I-am ajutat si pe cei ce au avut nevoie de un sfat sau consultanta, chiar daca acestia nu au avut nevoie de unul din serviciile noastre. Vezi pareri de la cativa oameni ce au intrat in contact cu echipa Andaros Imob.

Experienta noastra acumulata pana in acest moment te ajuta pe tine sa parcurgi procesul in rezolvarea problemei sau indeplinirea dorintelor, mai simplu si mai rapid.

ANDAROS IMOB

Reusitele echipei

Suntem mandri de reusitele noastre si de reusitele clientilor nostri. Certificate de urbanism, certificate de edificare, expertize tehnice in constructii, proiecte DTAC, autorizatii de constructie, sfaturi, indrumari, dosare depuse, reusite, toate la Andaros Imob.

certificat edificare constructie apartament

Certificat edificare Primaria Capitalei Bucuresti

certificat edificare constructie apartament

Certificat edificare Primarie sector 4 Bucuresti

certificat de atestare a edificarii constructiei

Certificat edificare Primarie sector 3 Bucuresti

Colaborarea cu Andaros Imob

Serviciu obtinere Certificat edificare

Punem la dispozitie serviciul complet de obtinere a certificatului de edificare pentru imobile din Bucuresti si Ilfov. Serviciul include pe langa pregatirea actelor si pregatirea, depunerea dosarului la primarie si ridicarea certificatului.

Duplicat expertiza mlpat si modificari fara costuri

Poti solicita un duplicat al expertizei MLPAT, fara costuri suplimentare. Iti livram expertiza mlpat in 2 exemplare, unul pentru tine si istoricul actelor tale si unul pentru autoritatea competenta. Expertul tehnic poate aduce modificari in lucrare, unde tine de competenta sa, fara costuri.

Servicii in toate orasele

Chiar daca serviciul complet de obtinere a certificatului de atestare a edificarii este disponibil in Bucuresti - ilfov, asta nu inseamna ca nu te putem ajuta. Te ajutam cu expertiza tehnica MLPAT si memoriu de arhitectura si planuri, acte necesare sa-l obtii. Avem persoane autorizate si atestate sa intocmeasca documentatiile.

Termen mic de executie

Expertizele tehnice si memoriul de arhitectura pentru apartamente sau case, necesare la obtinerea certificatului de edificare a constructiei se incadreaza in termenul de executie de aproximativ 2 zile lucratoare. Lucrarile complexe au nevoie de un termen mai mare.

Arhitect autorizat cu drept semnatura

Memoriul tehnic si planurile ce iti sunt necesare sunt intocmite de arhitect cu drept de semnatura, autorizat si atestat. Ai scapat de grija de a cauta separat arhitect, pentru ca este in echipa noastra si te va ajuta cu proiectul necesar.

Consultanta si indrumare

Cunoastem procedura de obtinere certificat de edificare constructie si te vom ajuta cu acestea. Toate informatiile pe care le-am dobandit din experientele trecute le vei primi din partea noastra. Vei stii ce sa faci cu Certificatul de edificare, dupa ce l-ai obtinut. Vei primi indrumare prin cunostintele pe care le detinem.

Expert tehnic autorizat

Intocmim expertize tehnice mlpat in conformitate cu normele in vigoare intocmite de ingineri constructori calificati si atestati mlpat. Fiecare expertiza este intocmita, semnata si avizata de un expert atestat pentru una din exigentele A1 sau A2, in functie de structura de rezistenta a imobilului

Livrare gratuita

Iti putem livra expertiza mlpat pentru obtinere certificat edificare in orice oras, comuna, judet din Romania. Expertul tehnic in constructii poate intocmi lucrarea indiferent de unde se afla constructia ta. Pana in acest moment am livrat expertize tehnice in Bucuresti, Ilofv, Snagov, Iasi, Cluj, Buzau, Bacau.

Rulează videoul
Rulează videoul

Urmareste-ne si pe Youtube!

Urmareste-ne videoclipurile pe youtube si da un SUBSCRIBE canalului nostru pentru a fi la curent cu cele mai actuale postari. Click pe butonul de mai jos!

Pregatire si depunere dosar certificat de edificare

Clientii ce aleg serviciul complet de obtinere certificat de edificare a constructiei se bucura de si mai multe beneficii pentru ei: castiga timp si scapa de griji, deplasari, telefoane, programari, ghisee, cereri. De ce castiga timp? Pentru ca echipa noastra preia toata procedura de obtinere a certificatului de edificare – pregatire acte necesare, pregatire dosar, depunere dosar, ridicare certificat edificare. Acest serviciu complet este disponibil in Bucuresti, dar te putem ajuta si in anumite zone din Ilfov. Daca vrei sa stii in ce zone din Ilfov, ne poti contacta si iti confirmam cum te putem ajuta. Iar daca nu ai imobilul in Bucuresti sau Ilfov, te putem ajuta cu o parte din actele pentru eliberarea lui – expertiza tehnica, memoriu arhitectura, extras CF. 

pregatire dosar certificat edificare

1. Pregatim acte necesare certificat edificare

certificat edificare pregatire dosar

2. Pregatim dosar eliberare certificat edificare

pregatire dosar certificat de edificare

3. Depunem dosarul si ridicam certificatul de edificare

Iti punem la dispozitie si serviciul complet de obtinere certificat de edificare a constructiei. Acesta este special gandit pentru clientii ce nu au timp si vor sa ii ajutam noi cu toata procedura de obtinere.  

Majoritatea clientilor ce ne apeleaza din Bucuresti aleg acest serviciu. Clientii ce ne suna in prima faza sa ii ajutam cu actele pentru eliberarea certificatului de edificare colaboreaza cu noi si pentru pregatirea dosarului si depunere. De ce? Pentru ca ii scutim de toti pasii pe care ar fi trebuit sa ii urmeze inainte si dupa ce actele necesare pentru eliberarea certificatului de edificare sunt gata. 

Avem un portofoliu stufos de certificate de edificare a constructiei obtinute prin serviciul complet. In Bucuresti, am obtinut certificatul in toate sectoarele si de la primaria generala. In Ilfov, am colaborat cu clienti ce au imobile in zone precum Bragadiru, Popesti Leordeni, Chiajna.

noi pregatim documentatia

Tu nu trebuie sa cauti separat persoanele autorizate pentru intocmirea documentelor pentru ca le ai intr-un singur loc, la noi.

noi pregatim dosarul

Scapi de grija pregatirii dosarului: ce acte trebuie sa pui, in ce ordine, ce cereri trebuie sa adaugi. Ti-l pregatim noi complet.

noi depunem dosarul

Dupa ce pregatim dosarul, persoanele din echipa desemnate in relatia cu primaria se ocupa de depunerea dosarului si ridicarea certificatului de edificare.

Scapi de grija cautarii inginerilor, arhitectilor, expertilor tehnici, pentru ca ai toate persoanele autorizate la noi.

Te ajutam cu pregatirea documentatiei pentru obtinerea certificatului de edificare, pentru intrarea in legalitate.

Pregatim si depunem dosarul pentru tine la primarie. Castigi timp pentru tine. 

Te tinem la curent constant cu statusul serviciului de obtinere certificat edificare. 

Cand certificatul este eliberat, il ridicam, iar tu doar il primesti fara niciun alt efort din partea ta.

01.

01.

Obtinere certificat edificare primarii sector 1, 2, 3, 4, 5 si 6

Cele mai multe cereri de servicii pentru obtinerea certificatului de edificare in Bucuresti am avut in acest an si anul trecut in sector 1, 2, 3, 4 si 6.  Clientii au apelat la noi cu diferite teme de lucrari executate fara autorizatie de construire: modificari interioare, construire balcon, inchidere balcon, lucrari de extindere. 

Am ajutat si clienti din Sector 5 sa isi obtina certificatul de atestare a edificarii. La Sectorul 5 sunt 3 etape de parcurs: obtinere nota constatare, obtinere aviz arhitect sef si obtinere certificat de edificare. 

Echipa noastra s-a ocupat de fiecare etapa in parte. In urma obtinerii certificatului de atestare a edificarii constructiei, clientii au reusit sa isi actualizeze documentatia cadastrala. Daca esti din Bucuresti si vrei si tu sa faci intrare in legalitate, noi te ajutam cu obtinerea Certificatului de edificare. 

02.

02.

Obtinere Certificat edificare Primaria Generala Bucuresti

Am obtinut pentru clientii nostri si certificatul de edificare a constructiei de la Primaria Generala Bucuresti. Proprietatea ta apartine de Primaria Generala si vrei sa obtii Certificatul de edificare? Contacteaza-ne!

Iti spunem care este procedura necesara, cum te putem ajuta noi si iti trimitem oferta noastra. 

03.

03.

Obtinere certificat edificare Ilfov

Contacteaza-ne daca proprietatea ta este din Judetul Ilfov si iti confirmam cum te ajuta cu serviciile noastre. Avem in portofoliu si certificate de atestare a edificarii obtinute de la primarii din Ilfov.  

Clientii cu proprietati in Ilfov ne-au contactat din Bragadiru, Popesti Leordeni, Chiajna si Pantelimon pentru serviciul obtinere certificat de edificare. Am avut si multi clienti din Ilfov carora le-am oferit servicii pe partea de acte. Ia legatura cu noi si iti spunem cum te putem ajuta.

Obtine acte necesare certificat edificare constructie

Iti pregatim actele necesare pentru certificat edificare constructie, ca sa iti poti autoriza lucrarile si actualiza cadastrul. Poti apela la serviciile noastre sa te ajutam atat cu acte necesare certificat de edificare, cat si cu obtinerea lui ulterioara. Prin serviciul de obtinere a certificatului de edificare, dupa pregatirea actelor necesare, mergem mai departe si cu pregatirea dosarului si depunerea lui la primarie. Pe clientii ce nu au imobilul in Bucuresti / Ilfov, ii ajutam cu o parte din documentatia pentru eliberarea certificatului de edificare – expertiza tehnica MLPAT, memoriu arhitectura si planuri, extras CF actualizat. Pe clientii ce au proprietatea in Bucuresti / Ilfov, ii putem ajuta pe langa documentatie, si cu pregatirea dosarului si depunerea la primarie.

certificat de edificare a constructiei

Apartamente

certificat de edificare a constructiei

Case, vile, garaj, terasa, foisor

certificat de edificare a constructiei

Spatii comerciale sau hale

LISTA ACTE NECESARE CERTIFICAT EDIFICARE CONSTRUCTIE

In lista cu acte necesare pentru certificat edificare constructie, vei avea nevoie de: expertiza tehnica MLPAT, memoriu tehnic de arhitectura, acte proprietate, extras carte funciara, documentatie cadastrala, copie buletin, nota de constatare. Mai pot fi necesare si alte proiecte si documente, dar cele prezentate sunt de obicei cele mai solicitate.

In functie de nevoi, noi te ajutam cu documentatia pentru eliberarea Certificatului de edificare a constructiei. Daca ai imobilul in Bucuresti, nu uita ca avem disponibil si serviciul de pregatire a dosarului si depunerea lui. Ne ocupam si in anumite zone din Ilfov cu depunerea dosarului pentru eliberarea certificatului de atestare a edificarii. 

Expertiza tehnica MLPAT

Certificat de edificare pentru lucrarile de constructii executate fara autorizatie sau prin nerespectarea proiectului autorizat.

Memoriu tehnic

Schimbare de destinatie in situatia in care nu sunt necesare lucrari de constructii si sunt respectate reglementarile de urbanism.

Extras Carte funciara

Compartimentari nestructurale, cu caracter demontabil, lucrari ce se pot executa fara autorizatie de constructie.

Verificam actele pe care le ai deja

Iti spunem cu ce acte te putem ajuta noi

Iti facem oferta pentru documentatie certificat edificare

Pregatim actele conform nevoilor tale

Iti transmitem documentatia pregatita

01.

01.

Ce faci dupa ce obtii certificatul de edificare?

Pasul ulterior pe care il poti face dupa ce ai obtinut certificatul de edificare este actualizarea cadastrului. In uma lucrarilor aduse fara autorizatie, suprafetele si compartimentarea din schita cadastrala nu mai corespund cu realitatea. 

Inginerul cadastrist cu care colaborezi (daca nu ai un inginer cadastrist, iti putem recomanda noi) se ocupa de actualizarea cadastrului. In urma actualizarii cadastrului, ai documentatia cadastrala conforma cu realitatea. 

02.

02.

Procedura de intrare in legalitate

Cu ajutorul certificatului de atestare a edificarii faci intrarea in legalitate a constructiei sau lucrarilor fara autorizatie de construire. Expertiza tehnica evalueaza daca lucrarile aduse fara autorizatie afecteaza sau nu structura de rezistenta a imobilului. 

Ca sa obtii Certificatul de edificare a constructiei, conditia este ca lucrarile sa respecte cerintele fundamentale aplicabile in constructii si reglementarile de urbanism aprobate in zona.

03.

03.

Cum iti poti actualiza cadastrul cu certificatul de edificare?

Stiai ca un cadastru neactualizat din cauza modificarilor fara autorizatie de construire, este un obstacol pentru proprietari? Acestia nu pot vinde prin credit bancar, nu pot asigura locuinta, nu pot face mostenire, succesiune etc. 

Iti poti actualiza cadastrul obtinand Certificatul de edificare a constructiei. Cum? Inginerul cadastrist are nevoie de Certificatul de edificare alaturi de alte documente, la OCPI pentru actualizarea documentatiei cadastrale. Printre documentele necesare, se numara si extrasul de carte funciara (am pus un model alaturi) si expertiza tehnica alaturi de declaratia notariala.

Cele mai frecvente intrebari

Cum ne poti transmite informatiile?

Documentele și datele transmise sunt confidentiale si le poti transmite pe mail sau pe whatsapp. Acestea se vor utiliza doar in scopul serviciului. Datele personale vor fi sterse din sistemul nostru dupa ce se incheie colaborarea.

Dupa cat timp se elibereaza Certificatul de edificare?

Dupa depunerea dosarului, certificatul de edificare se elibereaza in aproximativ 30 de zile. Acesta a fost termenul aproximativ in care a fost eliberat Certificatul de atestare a edificarii constructiei pentru cei mai multi dintre clientii nostri. In functie de autoritatea competenta, termenul de eliberare poate sa difere.

Cum se autorizeaza lucrarile ce nu sunt mai vechi de 3 ani?

Daca lucrarile executate nu sunt mai vechi de 3 ani, procedura de intrare in legalitate este cea de obtinere a certificatului de urbanism si eliberare a autorizatiei. In situatia aceasta, ne referim la lucrari executate fara autorizatie de construire si sanctionate.