Andaros Imob

Contact

0723.095.532 0733.479.973

Autorizatie de constructie

SERVICII autorizatie construire

Obtine mai usor autorizatia de constructie

Poti obtine mai usor autorizatia de constructie. Noi te putem ajuta cu actele necesare pentru autorizatia de constructie, dar si mai departe, cu pregatirea dosarului necesar si cu depunerea lui la primarie. 

Castiga timp! Intr-un singur loc, ai persoanele autorizate de la care poti obtine documentele de care ai nevoie pentru autorizatia de construire:

Obtii mai usor actele necesare pentru autorizatie de constructie. 

Intri in legalitate cu lucrarile si esti conform din punct de vedere legal

Poti vinde imobilul, il poti asigura, da spre mostenire, succesiune etc

Castigi timp pentru ca noi ne ocupam de documentatie si procedura

Castigi timp pentru ca la noi ai toate persoanele autorizate de care ai nevoie

Rapiditate

termene mici de executie

Livrare gratuita

in toate orasele

ANDAROS IMOB

Cum eliberam pentru tine autorizatia de constructie?

Autorizatia de constructie se elibereaza pentru lucrari propuse sau executate, in baza mai multor acte necesare, primul dintre ele fiind certificatul de urbanism. Daca nu l-ai obtinut, primul pas este eliberarea lui. Ai deja un certificat de urbanism eliberat? Atunci ai si lista cu acte necesare pentru autorizatia de constructie. Ce trebuie sa facem este sa trecem la pregatirea actelor ce se solicita in certificatul de urbanism. 

Indiferent daca alegi sa colaborezi cu echipa pentru expertiza tehnica, proiectul dtac, referatele de verificare, avizele de amplasament sau daca vrei sa continuam si cu pregatirea dosarului si depunerea lui in scopul eliberarii autorizatiei de construire, noi te putem ajuta. 

Autorizatie constructie casa sau acoperis

Te ajutam sa obtii autorizatie de constructie casa pentru ridicare, extindere casa, modificari interioare in casa, construire mansarda. Te ajutam cu autorizatie de constructie acoperis, atunci cand se doreste schimbarea formei, materialului si a culorii initiale.

Autorizatie constructie gard sau foisor

Ca sa iti poti imprejmui terenul ai nevoie de autorizatie constructie gard. Noi te putem ajuta pe partea de documentatii si proiecte, avize necesare ca sa obtii autorizatia de construire. Vrei sa construiesti un foisor in curte? Te ajutam sa iti obtii autorizatie constructie foisor.

Autorizatie constructie modificari interioare

Te ajutam sa obtii autorizatie de constructie pentru renovare apartamente - modificari interioare nestructurale, de compartimentare. Desfiintare pereti, desfiintare parapet, desfiintare camara, debara, vestibul, construire pereti etc.

Autorizatie constructie garaj, magazie

Iti trebuie autorizatie constructie garaj? Executarea unui garaj alipit sau nealipit de casa necesita autorizatie de construire. La fel si in cazul unei magazii sau a unui spatiu de depozitare pe care vrei sa le construiesti. Obtine autorizatia cu ajutorul nostru.

Autorizatie constructie balcon sau terasa

Te ajutam sa obtii autorizatie constructie balcon pentru apartamente situate la parter sau autorizatie constructie terasa pentru case sau vile. Te ajutam cu documentatia solicitata si cu avizele necesare pentru autorizatia de construire.

Autorizatie constructie hala sau spatii

Daca vrei sa aduci modificari interioare in hala sau spatiu comercial, sa extinzi constructiile, sa construiesti anexe pe teren, langa constructii, apeleaza la serviciile noastre si poti obtine mai usor autorizatia de construire necesara.

Cand ai nevoie de autorizatie de construire?

Ai nevoie de autorizatie de construire atunci cand construiesti sau aduci modificari asupra unei constructii. Modificarile pot fi lucrari interioare (modificari de compartimentare) sau lucrari de extindere aduse asupra unui imobil. Clientii ce au apelat la serviciile noastre pe partea de acte necesare pentru autorizatia de constructie si pe partea de depunere a dosarului la primarie, au avut ca teme atat lucrari propuse, cat si executate. Se poate obtine autorizatie de construire pentru lucrarile executate fara autorizatie si sanctionate, ce nu au implinit termenul de prescriptie de 3 ani de zile. 

Legea 50/1991, art.1 permite efectuarea lucrarilor de constructii doar in baza autorizatiei de construire sau de demolare, dupa caz.

Autorizatie de constructie pentru lucrari propuse

Pentru lucrarile propuse, procedura de obtinere a autorizatiei de constructie incepe cu eliberarea certificatului de urbanism. Dupa ce iti obtinem certificatul de urbanism daca nu il ai deja eliberat, inginerii, expertii tehnici, arhitectii si restul persoanelor autorizate se ocupa de intocmirea documentatiilor pentru care sunt atestati. Cu ajutorul documentatiei pe care o pregateste echipa noastra, tu poti obtine autorizatia de construire si poti incepe lucrarile propuse. 

Autorizatie de constructie pentru lucrari executate si sanctionate

Daca lucrarile executate fara autorizatie de constructie au mai putin de 3 ani de zile, inseamna ca termenul de prescriptie nu este implinit. Conform legii, in acest interval de timp, autoritatile pot aplica amenzi pentru executarea lucrarilor in lipsa autorizatiei de construire. Autorizarea constructiei sau lucrarilor se poate face tot prin eliberarea unui certificat de urbanism si pregatirea documentatiei solicitate in el, dupa ce amenda este achitata. Pentru imobilele din Bucuresti pentru care am ajutat cu serviciile noastre, documentatia necesara pentru autorizarea constructiei se depune la primarie, iar primaria elibereaza autorizatia de construire. Ulterior, poti face actualizarea cadastrului. 

Certificat de urbanism scop eliberare autorizatie constructie

Si pentru eliberarea certificatului de urbanism, procedura este de depunere a unui dosar cu acte solicitate, printre care: memoriu tehnic justificativ, extras CF, planuri de incadrare 1:500 si 1:2000. Multi clienti ce ne contacteaza cu imobile in Bucuresti isi doresc sa ii ajutam cu obtinerea autorizatiei de construire, dar nu au un certificat de urbanism eliberat in acest sens. Noi i-am ajutat de la 0, cu pregatirea documentelor pentru eliberarea certificatului de urbanism si apoi cu obtinerea autorizatiei de construire. 

01.

Autorizatie de construire pentru modificari interioare

Pentru lucrarile tip modificari interioare de recompartimentare, poti avea nevoie de autorizatie de construire. Cele mai executate modificari interioare sunt desfiintare pereti nestructurali, parapet, camara, debara, construire pereti. 

02.

Autorizatie de construire pentru lucrari de extindere

O casa, o vila sau o alta constructie poate fi extinsa cu autorizatie de construire necesara, conform regulamentului urbanistic aprobat in zona. O constructie se poate extinde atat pe plan vertical (mansarda), cat si pe plan orizontal (anexe, terase etc).

03.

Autorizatie de construire pentru construire balcon si inchidere

Sub respectarea anumitor conditii, proprietarii ce locuiesc la parter pot obtine autorizatie de construire pentru balcon. Aceasta este o tema intalnita, pentru care persoanele din echipa au ajutat cu actele, pregatirea dosarelor si depunerile, in Bucuresti.

04.

Autorizatie de construire pentru ridicare constructii

Vrei sa obtii autorizatie de constructie ca sa construiesti un imobil? Vei avea nevoie de proiecte si documentatii de specializate, avize si alte acte necesare, cu care te poate ajuta echipa noastra. 

Despre Andaros Imob

Pana in acest moment am ajutat mii de oameni sa isi rezolve problemele intampinate, fie ca a avut nevoie de o expertiza tehnica in constructii, de un proiect de arhitectura pentru actualizare cadastru, obtinere certificat de urbanism, obtinere certificat de edificare sau autorizatie de constructie. I-am ajutat si pe cei ce au avut nevoie de un sfat sau consultanta, chiar daca acestia nu au avut nevoie de unul din serviciile noastre. Vezi pareri de la cativa oameni ce au intrat in contact cu echipa Andaros Imob.

Experienta noastra acumulata pana in acest moment te ajuta pe tine sa parcurgi procesul in rezolvarea problemei sau indeplinirea dorintelor, mai simplu si mai rapid.

ANDAROS IMOB

Reusitele echipei

Suntem mandri de reusitele noastre si de reusitele clientilor nostri. Certificate de urbanism, certificate de edificare, expertize tehnice in constructii, proiecte DTAC, autorizatii de constructie, sfaturi, indrumari, dosare depuse, reusite, toate la Andaros Imob.

Clientii au apelat la serviciile noastre pentru diferite documentatii, proiecte si avize, sa poata obtine autorizatia de constructie pentru casa, balcon, garaj  gard, magazie, hala, anexe, renovare apartament. Am colaborat cu clienti si pentru serviciul complet de obtinere a autorizatiei de construire (pregatire acte, pregatire dosar, depunere dosar), de la primariile din Bucuresti. 

autorizatie de construire

Model autorizatie de construire

autorizatie de construire

Model autorizatie de construire

autorizatie de constructie

Model autorizatie de construire

Colaborarea cu Andaros Imob

Serviciu obtinere autorizatie de constructie

Punem la dispozitie serviciul complet de obtinere autorizatie de constructie pentru imobile din Bucuresti. Serviciul include pe langa pregatirea actelor si pregatirea, depunerea dosarului la primarie si ridicarea autorizatiei.

Arhitect autorizat cu drept semnatura

Memoriul tehnic si planurile ce iti sunt necesare sunt intocmite de arhitect cu drept de semnatura, autorizat si atestat. Ai scapat de grija de a cauta separat arhitect, pentru ca este in echipa noastra si te va ajuta cu proiectul necesar de arhitectura pentru autorizatia de construire.

Servicii in toate orasele

Avem diferite servicii cu care te putem ajuta ca sa obtii mai usor autorizatia de construire: proiecte de arhitectura si rezistenta, expertiza tehnica, verificare tehnica a proiectelor pentru obtinerea autorizatiei de construire. Aceste servicii sunt disponibile in toata tara.

Verificatori proiecte

Nu trebuie sa cauti verificatori de proiecte care sa te ajute cu verificare tehnica a proiectului de arhitectura si rezistenta. Te ajutam si cu verificarea proiectelor pentru autorizatia de construire, cu referatele de verificare ce trebuie adaugate la dosar.

Servicii obtinere Certificat de Urbanism

Daca nu ai un certificat de urbanism eliberat, te ajutam noi sa il obtii de la primariile din Bucuresti. Daca proprietatea ta nu este din Bucutesti, te putem ajuta cu memoriul tehnic si cu extrasul de carte funciara, ca sa il obtii mai usor.

Consultanta, indrumare si recomandari

Cunoastem procedura de obtinere a autorizatiei de construire si te putem ajuta. Toate informatiile pe care le-am dobandit in timp le vei primi din partea noastra. Vei primi indrumare prin cunostintele pe care le detinem de-a lungul timpului.

Expert tehnic autorizat

Intocmim expertize tehnice mlpat in conformitate cu normele in vigoare intocmite de ingineri constructori calificati si atestati mlpat. Expertiza tehnica este solicitata in certificatul de urbanism pentru eliberarea autorizatiei de construire, iar noi te ajutam cu ea.

Livrare gratuita

Nu trebuie sa te prezinti pana la biroul nostru ca sa iti ridici documentele. Colaboram cu o firma de curierat si ai livrare gratuita. Pana in acest moment am livrat expertize tehnice in Bucuresti, Ilofv, Snagov, Iasi, Cluj, Buzau, Bacau.

Acte necesare autorizatie de constructie

In conformitate cu tema lucrarilor, intr-un certificat de urbanism se solicita actele necesare pentru autorizatie de constructie. Daca tu vrei sa obtii autorizatie pentru construire balcon, iar un alt proprietar pentru modificari interioare, lista de acte necesare pentru autorizatie de constructie se solicita fiecaruia conform temei lucrarilor. Ce acte sunt cele mai solicitate intr-un certificat de urbanism? Expertiza tehnica MLPAT, proiectele de arhitectura, rezistenta si instalatii (documentatia DTAC), documentatia DTOE dupa caz, referatele de verificare, extrasul de CF si avizele de mediu si amplasament. Persoanele autorizate cu care lucram te ajuta cu intocmirea documentatiilor pentru care sunt atestati, iar pe partea de pregatire dosare si depuneri, echipa iti ia grija de pe umeri. Serviciul de depunere dosare este disponibil doar la primariile din Bucuresti. 

autorizatie de constructie

Autorizatie construire pentru apartamente

autorizatie de constructie

Autorizatie constructie case, vile, garaj, terasa, foisor

autorizatie de constructie

Autorizatie construire spatii comerciale sau hale industriale

TE AJUTAM CU ACTE NECESARE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE

Lista cu acte necesare pentru autorizatia de constructie iti poate da batai de cap, de aceea venim in ajutorul tau. Poate este prima data cand auzi de anumite documente, asa ca iti facem pe scurt un rezumat al celor mai intalnite acte pentru eliberarea autorizatiei de constructie cu care te ajutam. 

Certificatul de urbanism: certificatul de urbanism trebuie sa se regaseasca in dosarul cu acte necesare pentru autorizatia de construire, alaturi de restul documentatiilor. Daca nu il ai, te ajutam sa il obtii.

Expertiza tehnica MLPAT: expertiza tehnica este intocmita de catre un expert tehnic mlpat, atestat si autorizat in constructii A1 si A2.

Proiecte autorizatie construire: arhitectii si inginerii se ocupa de aceste proiectele ce se solicita pe partea de arhitectura, rezistenta si instalatii.

Avize / acorduri: avizele se solicita in functie de tema lucrarilor (salubritate, gaze naturale, apa etc). Avizul de mediu poate fi solicitat si el. Alte avize de care au avut clientii nostri nevoie au fost aviz ministerul culturii si aviz primar sector.

Extras Carte funciara: Compartimentari nestructurale, cu caracter demontabil, lucrari ce se pot executa fara autorizatie de constructie. 

Actele de proprietate

Pentru obtinerea autorizatiei de construire, ai nevoie si de actele de proprietate ale imobilului.

Taxa autorizatie constructie

Taxa pentru autorizatie constructie este egala cu 0.5 % din valoarea declarata a lucrarilor pentru locuinte.

Taxa OAR (taxa timbru arhitectura)

O alta taxa ce se solicita este taxa OAR (taxa timbru de arhitectura), egala cu 0,5‰ din valoarea investitiei.

Devizul general al lucrarilor

In baza devizului general al lucrarilor intocmit de arhitect se calculeaza taxa autorizatie constructie si OAR.

Castiga timp: ai persoanele autorizate care sa te ajute cu actele, intr-un singur loc

Scapi de grija cautarilor inginerilor si persoanelor specializate

Iti facem oferta pentru actele necesare pentru autorizatie construire cu care te putem ajuta

Ai indrumare cu procedura de obtinere a autorizatiei de construire

Poti efectua lucrarile sau legaliza lucrarile mai rapid, ajutandu-ten noi cu actele

01.

Dovada achitare taxa autorizatie constructie

Stiai ca pentru eliberare, trebuie achitata si taxa autorizatiei de constructie? Aceasta se calculeaza diferit in functie de tipul functiunii imobilului. 

Pentru locuinte, taxa autorizatiei de constructie este de 0.5% din valoarea declarata a lucrarilor. Pentru alte functiuni, taxa autorizatiei de constructie se calculeaza la 1% din valoarea declarata a lucrarilor. In devizul general, regasesti valoarea declara a lucrarilor.

02.

Dovada achitare taxa OAR autorizatie constructie

Alaturi de taxa autorizatiei de constructie, o alta taxa solicitata in certificatul de urbanism poate fi taxa de timbru de arhitectura, sau taxa OAR. Aceasta se calculeaza la 0,5‰ (0.05%) din valoarea investitiei, tot in baza devizului general al lucrarilor. 

Atat dovada de plata a taxei AC, cat si dovada platii taxei OAR sunt necesare la eliberarea autorizatiei de construire si trebuie puse la dispozitie autoritatilor. 

03.

Exemplu taxa AC si OAR in baza devizului general

In devizul general sunt estimate cheltuielile privind valoarea investitiei. Arhitectul poate intocmi devizul general, iar in baza lui se pot calcula taxa autorizatiei de constructie si taxa OAR. 

Daca valoarea investitiei din devizul general este de 6.200 de lei, atunci taxa autorizatiei de construire este de 1% din 6.200 de lei, respectiv 62 de lei. Taxa OAR calculata la o valoare a investitiei estimata la 6.200 de lei este 0.05% din 6.200 lei, respectiv 31 de lei. 

Rulează videoul
Rulează videoul

Ce se poate construi fara autorizatie de constructie?

Urmareste-ne videoclipurile pe youtube si da un SUBSCRIBE canalului nostru pentru a fi la curent cu cele mai actuale postari. Click pe butonul de mai jos!

Pregatire si depunere dosar autorizatie constructie Bucuresti

Noi pregatim si noi depunem dosarul pentru eliberarea autorizatiei de constructie pentru imobilul tau la primariile din orasul Bucuresti. Obtinem autorizatia in baza documentatiilor intocmite de inginerii, expertii, arhitectii, verificatorii de proiecte cu care colaboram, si in baza actelor pe care trebuie sa le primim de la tine. Avem in echipa persoane responsabile sa pregateasca dosarul cu actele necesare pentru eliberarea autorizatiei conform procedurilor si sa il depuna la primarie. Ai scapat de deplasari, ghisee, telefoane, programari, discutii si ai castigat timp si confort. 

autorizatie de constructie

Te ajutam cu acte autorizatie construire modificari interioare

autorizatie de constructie

Te ajutam cu acte autorizatie construire lucrari extindere

Te ajutam cu acte autorizatie construire lucrari de constructie

Multi clienti ce ne-au solicitat initial sa ii ajutam cu obtinerea certificatului de urbanism au pastrat colaborarea cu echipa si pentru pregatirea dosarului si depunerea lui pentru autorizatia de construire. La fel se intampla si cu clientii ce initial ne solicita serviciile de expertiza tehnica sau proiecte de arhitectura.  

Pentru ca am avut multe cereri, am dezvoltat din ce in ce mai mult serviciul de obtinere a autorizatiei de construire, ca tu sa te poti bucura de timp si sa primesti autorizatia fara eforturi.

Iata 2 motive pentru care sa colaborezi cu noi pentru obtinerea autorizatiei de construire:

Exemple de lucrari frecvent executate de proprietari: desfiintare pereti nestructurali bucatarie – camera, desfiintare debara, desfiintare camara, desfiintare vestibul, desfiintare parapet, construire terasa, magazie, garaj, mansarda, balcon, construire pereti nestrcturali.

pregatim actele pentru autorizatia de construire

Tu nu trebuie sa cauti separat persoanele autorizate pentru intocmirea documentelor pentru ca le ai intr-un singur loc, la noi.

pregatim dosar autorizatie de construire

Scapi de grija pregatirii dosarului: ce acte trebuie sa pui, in ce ordine, ce cereri trebuie sa adaugi. Ti-l pregatim noi complet.

depunem dosar autorizatie de construire

Dupa ce pregatim dosarul, persoanele din echipa desemnate in relatia cu primaria se ocupa de depunerea dosarului si ridicarea autorizatiei.

Pregatim actele pentru eliberare autorizatie construire

Pregatim dosarul pentru eliberare autorizatie construire

Depunem dosarul pentru eliberare autorizatie construire

Te tinem la curent cu statusul autorizatiei de construire

Te anuntam cu privire la eliberarea autorizatiei de construire

01.

Valabilitatea autorizatiei de construire

Valabilitatea autorizatiei de construire se calculeaza de la data emiterii. Conform legii 50/1991, art.7, alin. 5, valabilitatea autorizatiei de construire este de cel mult 24 de luni. Noi, in autorizatiile de construire obtinute pentru clientii cu imobile in Bucuresti, am intalnit des valabilitate de 12 luni de zile. Dar am avut situatii in care am obtinut autorizatie de construire ce avea valabilitate de 24 de luni.

Autoritatea ce elibereaza autorizatia de construire stabilieste perioada de valabilitate. Poti prelungi valabilitatea autorizatiei de constructie, conform legii.  

02.

Prelungire autorizatie de constructie

In conformitate cu legea 50/1991, poti prelungi valabilitatea autorizatiei de constructie. Prelungirea autorizatiei de constructie se face o singura data, iar in autorizatia de constructie poti regasi specificat si termenul maxim (numarul de zile) in care este permisa prelungirea si trebuie solicitata. 

Dupa prelungirea autorizatiei de constructie, o alta prelungire nu mai este permisa. In acest caz, se poate solicita o noua autorizatie de constructie. 

03.

Cine emite autorizatia de construire?

Autoritatea ce elibereaza autorizatia de construire este de cele mai multe ori primaria de care apartine imobilul. In Bucuresti, in situatiile intalnite, autorizatia de construire s-a eliberat de catre primarie. 

Autorizatiile de construire in Bucuresti sunt eliberate primariile de sector 1, 2, 3, 4, 5, 6 si de Primaria Generala, dupa caz. Tot primariile sunt cele ce elibereaza certificatul de urbanism pentru eliberarea autorizatiei, in Bucuresti. Eliberarea autorizatiei de construire incepe cu acest pas, obtinerea certificatului de urbanism cu care te putem ajuta. 

Cele mai frecvente intrebari

Cum ne poti transmite informatiile?

Documentele și datele transmise sunt confidentiale si le poti transmite pe mail sau pe whatsapp. Acestea se vor utiliza doar in scopul serviciului. Datele personale vor fi sterse din sistemul nostru dupa ce se incheie colaborarea.

Termen eliberare autorizatie de construire

Termenul de eliberare a autorizatiei de construire este, in medie, de 30 de zile de la data inregistrarii cererii pentru eliberarea autorizatiei de construire

Cum se autorizeaza lucrarile ce sunt mai vechi de 3 ani?

Procedura pentru autorizarea lucrarilor ce sunt mai vechi de 3 ani de zile si respecta cerintele fundamentale privind calitatea in constructii si reglementarile de urbanism aprobate este eliberarea certificalui de edificare.