Andaros Imob

Contact

0723.095.532 0733.479.973

Te ajutam cu Expertize MLPAT

– Expertiză MLPAT pentru obținere credit bancar în scopul achiziționării unei proprietăți unde s-au realizat modificari interioare;


– Expertiza MLPAT pentru modificări de recompartimentare, modernizare, reamenajare, consolidare, extindere, supraetajare pentru interioare/exterioare;


– Expertiză MLPAT pentru autorizații amenajări interioare;


– Expertiză MLPAT pentru autorizații amplasare casete luminoase/reclame/panouri publicitare;


– Expertiză MLPAT pentru autorizații de construire/demolare;


– Expertiză MLPAT pentru autorizații de funcționare


– Expertiză MLPAT cerute de instituțiile publice (ISC-Inspectoratul de stat un construcții, Poliția comunitară specializată în construcții, Primărie, OCPI-Oficiu de cadastru și publicitate imobiliară

ANDAROS IMOB elaborează expertize tehnice specializate în rezistență și construcții, exigențele A1 și A2. Te putem ajuta cu orice expertiza MLPAT necesară, punându-ți la dispoziție experți tehnici autorizați.

Expert tehnic MLPAT autorizat – Expertizele tehnice MLPAT sunt redactate si avizate de catre expert tehnic autorizat MLPAT

Garantia expertizei MLPAT – Ai garantia lucrarii. Poti solicita inainte, atestatul expertului autorizat ce se va ocupa de lucrarea ta.

Rapiditatea intocmirii expertizei MLPAT – Intocmim expertize MLPAT si la urgenta. Stim cat este de important sa finalizezi completarea documentelor de care ai nevoie, de aceea avem o persoana pregatita pentru solicitarile expertizei MLPAT la urgenta.

Metode securizare de predare documente si plata – Trimiti documentele in siguranta. Ai garantia confidentialitatii cu privire la documentele transmise. Platesti bancar, in sguranta.

Livrarea gratuita a expertizei MLPAT

Suport si indrumare – Daca ai nevoie de ajutor si doresti sa te indrumam cu procedura pe care trebuie sa o urmezi, noi te ajutam.

Documente necesare pentru întocmire expertiză MLPAT:

– Schița cadastrală a imobilului (inainte de modificari)

– Schița cadastrală a imobilului (după modificări)

– Specifiații în scris a modificărilor

– Imagini foto cu locurile unde s-au efectuat modificări

– Specificația anului de construcție al imobilului

– Specificația regimului de înălțime al imobilului

– Date de identificare imobil (adresa completă și corectă)

– Date de identificare proprietar/beneficiar expertiza MLPAT

– Certificat de urbanism (dacă este cazul)

– Planuri Cadastrale (dacă este cazul)

– Documente, rapoarte, cereri – primite de la instituțiile publice ce solicită expertiza MLPAT (primărie, poliția locală, bancă, OCPI etc.) In exemplul expertizelor MLPAT ce sunt necesare băncii, este posibil ca banca să vă trimită raportul evaluatorului, din care sa rezulte ce modificări sunt în proprietate. Acest raport emis de către bancă, ne este de ajutor în întocmirea expertizei MLPAT.

Timp de execuție expertiză MLPAT:

Expertiza MLPAT  se execută în termen de 2-3 zile, în funcție de complexitatea acesteia, din momentul primirii documentelor și datelor necesare complete. Pentru expertizele MLPAT necesare băncii, acestea se poate realiza și într-o zi (avand în vedere necesitatea urgentă pentru acordarea creditului și finalizarea vânzării proprietății). Putem face expertize MLPAT și la urgență.

Expertize MLPAT in:

– Expertiză MLPAT București

– Expertiză MLPAT Ilfov

– Expertiză MLPAT toate orașele din Romania

Până acum am efectuat expertize MLPAT în Bucuresti, Ilfov, Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu, Alba Iulia, Focșani, Ialomița, Alexandria, Brașov.

Cum poți prelua expertiza MLPAT de la noi:

La finalizarea expertizei MLPAT, clientul o poate prelua de la sediul nostru din Calea Vitan, nr.221, sector 3 sau îi putem asigura transportul acesteia către destinatar.

Avand posibilitatea întocmirii unor expertize MLPAT pentru clienții din București-Ilfov, dar și în toate celelalte orașe din Romania, acestea se vor trimite scanate pe mail (în prima fază), apoi trimise prin curier.

 

Cost expertize MLPAT:

Costul unei expertize MLPAT diferă în funcție de destinația și complexitatea acesteia. Cel mai bine hai să discutam la telefon, pe mail sau la o cafea, la sediul nostru.

CERE ACUM UN PRET!

Alte informații utile despre expertizele MLPAT

Ce înseamnă expertiza tehnică MLPAT?

Expertiza tehnică reprezintă un raport tehnic efectuat de un expert autorizat, în care se prezintă concluzii, soluții de consolidare/remediere/demolare, în urma unei analize amănunțite a construcției vizate.

Definiție MLPAT – Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajărilor Teritoritoriului.

La ce folosește expertiza MLPAT?

De obicei expertiza este ceruta de instituțiile publice în urma solicitării unei persoane ce dorește să execute reamenajări, compartimentări, demolări, alipiri, consolidări, amplasări casete sau construcții. Expertiza tehnică se poate solicita și pentru a se observa calitatea excuției lucrărilor la finalizarea acestora.

Care sunt cele mai întâlnite cazuri unde a fost nevoie de expertiză MLPAT?

Expertiza tehnică pentru modificări interioare/exterioare – În cazul în care se dorește efectuarea unor modificări interioare sau exterioare într-o casă sau apartament, în primul rând trebuie scos de la primăria de sector de unde aparține proprietatea, un certificat de urbanism. După eliberarea certificatului de urbanism, se întocmesc o serie de documente ce ajută la primirea autorizației pentru modificari. Printre aceste documente se enumeră și expertiza tehnică MLPAT ce trebuie să conțină concluzia finală precum-dacă se afectează sau nu structura de rezistență în urma modificărilor.

Pentru modificările ce se realizează la pereții de compartimentare, expertul MLPAT analizează constucția proprietății și identifică pereții de rezistență și cei nestructurali.

Expertiză MLPAT pentru bancă – anul acesta am avut destul de multe cereri de la personalul băncii sau clienți ce doreau să achiziționeze o proprietate cu ajutorul unui credit bancar, dar nu puteau finaliza etapa de cumpărare deoarece proprietatea prezenta modificări interioare sau exterioare față de schița cadastrală. Dacă din concluzia finală se atesta că structura nu a fost afectată în urma modifiărilor, clientul se prezenta la bancă cu expertiza MLPAT întocmită, pentru finalizarea procesului de primire a creditului necesar achiziției. Aceasta expertiză a ajutat doar la etapa de primire a creditului și nu a ținut loc de autorizație de constucție, fiind necesar să se intre în legalitate.

În cazul în care expertul MLPAT ajungea la concluzia că s-a afectat structura de rezistență în urma modificărilor, în expertiza MLPAT se trecea o concluzie finală ce cuprindea reconsolidarea, reconstruirea urgentă a construcției.

Au existat și cazuri în care unele persoane au trecut în acte că imobilul a fost construit din paiantă, dar el era din caramidă sau beton. De asemenea, banca avea nevoie de o expertiza MLPAT din care să ateste ca această constucție este din beton sau cărămidă. Pentru această lucrare se efectuează și probe – mici carotări sau decopertări ale pereților.

Expertiza MLPAT pentru insituțiile publice – Expertiza MLPAT se poate cere de către OCPI – Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, primărie, poliția locală specializată în construcții sau ISC – Inspectoratul de Stat în construcții. Se poate cere expertiză tehnică MLPAT pentru o modificare ce urmează să fie efectuată și pentru care se dorește a se cere autorizație sau pentru o modificare ce deja a fost efectuată și pentru care se dorește intrarea în legalitate.

Este recomandat a nu se face nici o modificare de structură fără autorizația primăriei. Expertiza MLPAT poate ajuta la completarea documentelor necesare, dar nu ține loc de autorizație.

Pareri alte clientilor

Echipa Andaros Imob te poate ajuta!

Dacă ai nevoie de o expertiză MLPAT, noi te putem ajuta cu întocmirea ei.

Întocmim expertiza MLPAT pentru:

Expertiza MLPAT pentru obținere credit bancar în scopul achiziționării unei proprietăți unde s-au realizat modificari interioare;

Expertiza MLPAT pentru modificări de recompartimentare, modernizare, reamenajare, consolidare, extindere, supraetajare pentru interioare/exterioare;

Expertiză MLPAT pentru autorizații amenajări interioare;

Expertiză MLPAT pentru autorizații amplasare casete luminoase/reclame/panouri publicitare;

Expertiză MLPAT pentru autorizații de construire/demolare;

Expertiză MLPAT pentru autorizații de funcționare

 

Expertiză MLPAT cerute de instituțiile publice (ISC-Inspectoratul de stat un construcții, Poliția comunitară specializată în construcții, Primărie, OCPI-Ofiu de cadastru și publicitate imobiliară

ANDAROS IMOB elaborează expertize tehnice specializate în rezistență și construcții, exigențele A1 și A2. Te putem ajuta cu orice expertiza MLPAT necesară.

Contacteaza-ne!