Andaros Imob

Contact

0723.095.532 0733.479.973

Certificat De Atestare A Edificarii

Conform art (37) alin.1 din Legea Cadastrului si a publicitatii imobiliare nr.7/1996 republicata, obtinerea unui certificat de atestare a edificarii reprezinta un act obligatoriu in scopul inscrierii constructiei in cartea funciara.

Te afli in situatia in care vrei sa vinzi proprietatea si ai nevoie sa actualizezi documentia cadastrala a imobilului tau? Ti s-a solicitat obtinerea unui certificat de edificare care sa ateste modificarile interioare efectuate in proprietate sau construirea unui corp de constructie fara autorizatie?

Initial, tot acest proces ti se poate parea dificil. Acest lucru se intampla deoarece esti nefamiliarizat cu normele si legile care reglementeaza activitatile din domeniul constructiilor.

Situatia 1: Expertiza MLPAT – Scop obtinere certificat de atestare a edificarii

Clientul cu care am colaborat a avut nevoie de eliberarea cerificatului de atestare a edificarii de catre primaria Sectorului 3 al Bucurestiului cu scopul intocmirii cadastrului si inscrierii in Cartea Funciara. Acesta a efectuat modificari interioare fara autorizatie de construire in perioada 2007-2008, care s-au incadrat in prevederile legii 50/1991 .

Echipa Andaros Imob a realizat Expertiza MLPAT de care a avut nevoie pentru obtinerea avizului. Expertiza MLPAT face parte din lista actelor solicitate de catre primarie.

Situatia 2: Expertiza MLPAT – Demolare si Construire 2 constructii fara Autorizatie

Desi sediul nostru se afla situat in zona Bucuresti sector 3, am realizat expertize MLPAT pentru certificat de obtinere a edificarii in toate judetele din Romania.

Metoda de intrare a beneficiarului in posesia documentatiei tehnice este sigura si rapida. Nu este nevoie sa te deplasezi pana la sediul nostru din Bucuresti, decat daca iti doresti acest lucru. Expertiza tehnica va fi trimisa la tine prin serviciul de curierat. Inainte de acest pas final, insa, vei primi expertiza in format digital, pentru previzionarea acesteia si confirmarea informatiilor.

Clientul domiciliat in Judetul Prahova a solicitat un raport de Expertiza Tehica pentru desfiintare si construire in anul 2016, fara acte, in baza careia a obtinut prezentul certificat de edificare. Acesta i-a servit la inscrierea in Cartea Funciara a constructiei.

Situatia 3: Expertiza MLPAT – construire corp cladire locuinta fara Autorizatietie

In acest caz, Expertiza Tehnica MLPAT a fost intocmita pentru un imobil din Judetul Cluj. Imobilul a reprezentat o casa cu regim de inaltime parter + mansarda. In ceea ce priveste documentatia necesara pentru obtinerea avizului de edificare, actele difera in functie de tipul imobilului. Pentru casa/vila, ti se vor solicita planul amplasamentului si dovada achitarii impozitului pe casa.

Clientul cu care am colaborat a avut nevoie de Expertiza Tehnica pentru a obtine Certificat de atestare a edificarii, pentru inscrierea in Cartea Funciara.

Ai nevoie de Expertiza MLPAT? Unde ne poti contacta? La unul din numerele de telefon: 0733 479 973 / 0723.095.532