Cum obtii certificatul de edificare a constructiei in Sectorul 1?

 

 

Certificatul de edificare a constructiei este documentul in baza caruia, potrivit articolului 37, alin (6) din Legea 50/1991, iti poti inscrie proprietatea in Cartea Funciara si iti poti actualiza cadastrul, daca ai efectuat modificari fara Autorizatie in locuinta. Conditia de aplicare a legii este ca modificarile efectuate sa fie mai vechi de 3 ani.

 

Cum obtii Certificatul de edificare a constructiei de la Primaria Sectorului 1?

Ce etape ar trebui sa parcurgi pentru obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii? Care este primul pas de care ar trebui sa te ocupi in acest proces? Pentru a obtine Certificatul de edificare a constructiei iti recomandam sa urmezi urmatoarele etape:

 

A. Intocmirea noului releveu, cu suprafetele si compartimentarile actualizate in urma modificarilor efectuate

Pentru intocmirea noului releveu va trebui sa apelezi la un inginer topograf autorizat. In cazul vilelor si a caselor, inginerul topograf iti va intocmi relevee pe fiecare nivel, plan de amplasament si delimitare imobil (PAD). Echipa noastra se poate ocupa de intocmirea noului releveu de care ai nevoie. Daca vrei sa afli mai multe despre serviciul nostru de cadastru si intabulare, click aici. 

 

B. Intocmirea Expertizei MLPAT pentru evaluarea starii structurii de rezistenta a imobilului in urma modificarilor efectuate

Adeverinta de atestare a edificarii se obtine in baza unei Expertize MLPAT, intocmita de un expert tehnic atestat si autorizat in constructii. Expertiza MLPAT este un raport tehnic in care expertul aduce concluzii cu privire la starea de rezistenta a imobilului. Din raportul de Expertiza MLPAT trebuie sa reiasa daca structura de rezistenta a imobilului a fost sau nu afectata odata cu modificarile efectuate. Citeste mai mult despre serviciul de intocmire Expertiza MLPAT, de aici. 

 

C. Intocmirea si eliberarea tuturor documentelor solicitate pentru obtinerea Certificatului de edificare a constructiei

Din experienta clientilor nostri, pentru obtinerea Certificatului de edificare a constructiei de la Primaria Sectorului 1, este necesara depunerea urmatoarelor documente:

Poti descarca lista cu documente necesare obtinerii certificatului de edificare de aici: acte necesare certificat de edificare a constructiei

 

D. Depunerea dosarului complet la Primaria Sectorului 1

Ultimul pas, dupa intocmirea tuturor actelor necesare eliberarii Certificatului de edificare, este depunerea dosarului la Primaria Sectorului 1 Serviciul Urbanism. 

 

Vrei sa ne ocupam de intocmirea Expertizei MLPAT necesara la eliberarea Adeverintei de atestare a edificarii? Contact – 0723095532

 

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.

error: Alerta: Este interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in vigoare.