Andaros Imob

Contact

0723.095.532 0733.479.973

Expertiza MLPAT Apartament – Categorii Pereti

Vrei sa efectuezi modificari interioare in apartament? Afla din acest articol in ce categorii se pot incadra peretii din cadrul apartamentului. In cazul in care ai efectuat deja modificari interioare fara autorizatie, daca doresti sa actualizezi documentatia cadastrala, ori doresti sa obtii autorizatia de demolare, metoda de rezolvare este: expertiza tehnica MLPAT – citeste aici despre actualizarea documentatiei cadastrale cu ajutorul expertizei Mlpat.

Si in cazul vanzarii unui apartament cu modificari interioare neautorizate, expertiza tehnica vine in ajutorul accesarii creditului. Citeste aicidespre expertiza Mlpat pentru banca.

 

In acest capitol vom discuta despre peretii de inchidere si cei de compartimentare din cadrul unui apartament situate intr-un bloc. Conform indrumator capitolul 3.3, imobilele cu structura de beton armat, peretii de inchidere si compartimentare sunt incadrati in 2 categorii, conform modului de alcatuire.

Categoria 1 – Ziduri ce au rigiditate redusa la actiuni

Zidurile cu rigiditate redusa sunt realizati in solutie usoara, zidarie simpla, fara armature, de orice tip, sau parapete din zidarie de orice tip.

Pereti in solutie usoara:

– pereti din gipscarton

– pereti din sticla

– pereti tip masti cu tencuiala

Pereti din zidarie simpla, fara armatura:

– pereti din zidarie din argila arsa

– pereti din beton cellular autoclavizat

– pereti din zidarie plina sau cu goluri

– pereti din BCA

Categoria 2 – pereti din zidarie, armati

Acest tip de zid poate fi cu elemente de argila arsa sau beton celular autoclavizat. Zidaria poate avea goluri sau poate fi plina. Aceste tipuri de pereti sunt inramate cu ochiurilor de beton armat.

Recomandarile expertului MLPAT:

Peretii ce fac parte din categoria 1, ziduri cu rigiditate redusa, pot suferi modificari prin spargerea, demolarea totala sau partiala, fara a se afecta structura de rezistenta a intregului imobil.
Orice modificare se executa, conform legii 50/1991, doar in baza unei autorizatii de construire sau demolare.

Exemplu expertiza Mlpat – certificate de urbanism eliberat pentru obtinerea autorizatiei

Tema: Demolare pereti despartitori dintre bucatarie si spatiu depozitare; demolare parapet dintre camera de zi si balcon.

Amplasament: Apartament situate in Bucuresti, sector 2, Str.Magura Vulturului

Situatie initiala si propusa:

Concluzie: Peretii fac parte din categora 1, pereti cu rigiditate redusa, iar pentru aceste lucrari nu a fost necesara evaluarea seismica a cladirii in ansamblu. Prin urmare, modificarile propuse nu afecteaza structura de rezistenta a imobilului, iar acestea se propun a se efectua fara a se afecta partea de structura (stalpi, grinzi, plansee).

Contacteaza-ne daca ai nevoie de expertiza tehnica MLPAT – 0723095532