Obtinere Adeverinta de atestare a edificarii – Sector 6

Adeverinta de atestare a edificarii – Sector 6

Inscrierea proprietatii in Cartea Funciara si actualizarea documentatiei cadastrale in urma unor modificari executate fara autorizatie pot fi realizate prin obtinerea unei adeverinte de atestare a edificarii in baza Expertizei MLPAT, conform articolul 37, alin (6) din legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata si recompletata. Conditia de a beneficia de noile reglementari ale legii este împlinirea termenului de prescripție prevăzut la art. 31, legea 50/1991 (3 ani de la data savarsirii faptei).

adeverinta de atestare a edificarii sector 6

 

Procedura pentru obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii   – Sector 6 –

Pentru inceput este necesara intocmirea noului releveu, in conformitate cu noua compartimentare a locuintei care a rezultat in urma modificarilor pe care le-ai efectuat. Pentru intocmirea unui nou plan cadastral este nevoie sa apelezi la un inginer topograf.

Intocmirea raportului de expertizei MLPAT reprezinta cel de-al doilea pas al procesului de obtinere a adeverintei de atestare a edificarii. Adeverinta de atestare a edificarii se obtine doar in baza Expertizei MLPAT. Ce este Expertiza MLPAT si cum te poate ajuta acest document, afla de aici.

Schita cadastrala a imobilului si raportul de expertiza MLPAT reprezinta doua dintre actele necesare, dar nu suficiente pentru obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii.

Din experienta noastra cu clientii Sectorului 6, Primaria iti poate solicita urmatorele documente:

  • Cerere tip
  • B.I./C.I coproprietari sau C.U.I/ C.I.F. firma – in functie de caz
  • Acte de proprietate, conform cu originalul
  • Acordul bancii creditoare sau dovada radiere ipoteca – in functie de caz
  • Expertiza MLPAT
  • Documentatie cadastrala initiala (cadastru initial inainte de modificari)
  • Documentatie cadastrala actuala, intocmita de catre o persoana fizica autorizata de catre OCPI


*Asigura-te ca detii toate actele solicitate de Primaria Sectorului 6 pentru emiterea adeverintei de atestare a edificarii in Sector 6. Lista pe care ti-o prezentam este orientativa si poate suferi modificari. Iti recomandam sa soliciti detalii de la Primaria Sectorului 6.

Unde te prezinti cu documentele necesare pentru obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii Sector 6?

In cazul Sectorului 6, beneficiarul va trebui sa se prezinte la Directia Generala de Politie Locala Sector 6 pentru depunerea dosarului complet in vederea obtinerii Adeverintei de atestare a edificarii. Beneficiarul primeste un numar de inregistrare si poate reveni in aproximativ 30 de zile pentru aflarea statusului procedurii de emitere a Certificatului de edificare.

*Preluarea Certificatului de edificare se va face tot de la Directia Generala de Politie Locala Sector 6.

Contacteaza-ne daca ai nevoie de Expertiza MLPAT pentru obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.